Šiuolaikinės mokyklos centre Vilniuje galima sutikti prieš trejus metus Lietuvos garbę "Eurovizijos" konkurse gynusios grupės "4Fun" lyderę Juliją Ritčik. Moteris ten dėsto anglų kalbą. Paklausta, kiek metų valgo pedagogės duoną, dainininkė atvira. "Šis rugsėjis - jau penkioliktas, - tvirtina. - Žinoma, iš šio laikotarpio reikėtų išbraukti maždaug pusantrų metų trukusias motinystės atostogas, kai auginau sūnų."

Anot Julijos, pedagogikos mokslai nebuvo didžioji jos svajonė. "Kai baigiau vidurinę mokyklą, niekada nemaniau, kad netrukus vėl į ją grįšiu, tik šįkart jau kaip mokytoja, - šypsodamasi pasakoja. - Baigusi 12 klasių pasirinkau programavimo studijas, bet pagal specialybę nedirbau."

Pašnekovė tvirtina, kad eidama darbintis į mokyklą manė praleisianti ten metus, daugiausia porą. Tačiau net pati nepastebėjo, kaip ją įtraukė pedagoginė veikla. Netrukus moteris įgijo atitinkamą išsilavinimą.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, buvusi "gelbėtoja", populiari televizijos laidų vedėja Aušra Kilkuvienė prieš pradėdama dirbti eteryje net 10 metų mokytojavo vienoje Kauno mokykloje. "Kaip man sekėsi? Manau, kad gerai. Ar kolegos ir mokiniai noriai išleido į televiziją? Tai kad niekas niekur manęs nelydėjo ir neleido. Taip sutapo, kad tada dirbau privačioje mokymo įstaigoje, o ją kaip tik uždarė prieš mano startą TV3. Taigi darbą pakeičiau natūraliai ir neskausmingai", - pasakoja Aušra.

Dainininkė Rasa Kaušiūtė tvirtina mokytojaujanti nuo studijų metų. "Pedagoge dirbti pradėjau jau pirmame kurse. Iš pradžių dirbau akompaniatore "Liepaičių" chore, paskui porą metų Grigiškių mokykloje - muzikos mokytoja, - pasakoja. - Vėliau ketverius metus dirbau vienoje meno studijoje, šiuo metu - Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Čia dėstau solinį dainavimą."

Rasa tikina savo mokiniams siekianti suteikti kuo daugiau žinių. "Dainavimas - subtilus reikalas. Tai ne mokytis grindis plauti, - aiškina. - Stengiuosi nebūti labai griežta, bet kartais pamanau, kad kai kuriuos mokinius tam tikrose situacijose būtų ne pro šalį ir aprėkti. Gal tada taptų atidesni ir darbštesni."

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją