Radžio pasirodymas turėjo tapti Raguvos kraštiečių šventės akcentu. Tačiau po žvaigždės koncerto raguviškiai tvirtino kitąkart verčiau sceną patikėsiantys vietiniams atlikėjams nei šlovės spinduliuose besimaudančiam panevėžiečiui.

Į Raguvos šventę kviečiančiose iškabose buvo skelbiama, kad 22 val. prasidės Radžio koncertas.

Pasak organizatorių, pasiklausyti temperamentingo atlikėjo į miestelį suplūdo maždaug 3000 žiūrovų minia. Radžio gerbėjai suvažiavo ne tik iš Raguvos apylinkių – žmonių būriai traukė iš Panevėžio, Anykščių, Ukmergės. Ateiti į koncertą jėgų surado net senutės, jos atsinešė kėdes, kad iš nuovargio nenupultų nuo kojų.

Tačiau žadėtu laiku Radžis nepasirodė. Atlikėjo nesimatė nė po pusvalandžio, nebuvo jo ir po valandos.

„Laukiantys žmonės buvo įpykę. Vienas Radžio gerbėjas net apšaukė mane, ar aš, kvailė, nematanti, kiek valandų“, – pasakojo Raguvos kultūros centro direktorė Kristina Juškienė.

Ketino primušti

Prabangus Radžio automobilis į Raguvą įsuko tik 23.50 val. Pasak K.Juškienės, kone dvi valandas pavėlavęs dainininkas, užuot puolęs organizatorių atsiprašinėti, atidaręs automobilio langą abejingai pasiteiravo, ar jam dar koncertuoti.

„Liepiau lipti į sceną ir paaiškinti žmonėms situaciją. Bet nieko panašaus nesulaukėme“, – pamena K.Juškienė.

Pasak jos, scenoje atlikėjas dar kartą apgavo savo gerbėjus. Pažadėjęs dainuoti valandą, koncertą baigė po 32 min. Paskui dar bent keliolika minučių Radžis dalijo autografus.
K.Juškienės teigimu, ilgai laukę ir trumpai dainų klausęsi kai kurie žiūrovai po koncerto buvo pasiryžę publikos negerbiančiam atlikėjui duoti į kaulus. Kylantį pasipiktinimą ir įtampą organizatoriams vis dėlto pasisekė numalšinti.

Dėl honoraro grasino policija

Už valandą turėjusį trukti koncertą Raguvoje Radžis užsiprašė 1800 litų honoraro. Kai po gerokai trumpesnio pasirodymo organizatoriai pareiškė tiek nemokėsiantys, atlikėjas sukėlė tikrą audrą.
Pasak K.Juškienės, dainininkas įrodinėjo, neva sutartas honoraras jam teisėtai priklausantis, mat su žiūrovais prabuvęs akademinę valandą – 45 minutes. Esą atlygis jam priklausantis ir už dalijant autografus sugaištą laiką.

„Bendruomenė tikėjosi valandos gyvo garso koncerto, o gavo pusvalandį fonogramos. Ir po viso šito Radžis dar drįso grasinti, kad iškvies mums policiją, jei nesumokėsime honoraro. Už tai, kad papriekaištavau dėl nepagarbos žiūrovams, buvau atlikėjo išvadinta kaimo boba. Ūkininkai, verslininkai pinigus surinko, kad tik Radžis į Raguvą atvažiuotų. Kaipgi šitaip su jo laukusiais žmonėmis galima elgtis? Radžis labai sužvaigždėjo. Jei taip negerbs savo klausytojų, greitai gali nutūpti ant žemės“, – stebėjosi K.Juškienė.

Vis dėlto atlikėjui teko nusileisti – iš Raguvos išsivežė 1000 litų atlygį už pusvalandžio koncertą.
Pasak organizatorių, gauti pinigai neužfiksuoti jokiuose buhalteriniuose dokumentuose. Raguvos bendruomenės pirmininkė Jadvyga Jurevičienė tvirtina ne kartą raginusi vadybininką sudaryti sutartį, tačiau šis atsisakęs.

Moteris teigia su atlikėjo vadybininku koncerto detales pradėjusi derinti prieš gerą mėnesį. Radžis į Raguvą buvo pakviestas prieš tai atsisakius net trims kolektyvams.
„Visi be išsisukinėjimų atsakydavo dėl Žolinės negalėsiantys atvykti. O Radžio vadybininkas tą pačią minutę sutiko. Kai telefonu pasakiau, kad norėčiau sudaryti sutartį, net nustebo: ką čia, ponia, sugalvojot“, – pasakojo bendruomenės pirmininkė.

Išvadino kaimiečiais

J.Jurevičienė pripažįsta iki paskutinės minutės bijojusi, kad raštiškai neįsipareigojęs Radžis gali persigalvoti ir į Raguvą visai neatvykti. Kad atlikėjas vėluos, pasak J.Jurevičienės, vadybininkas pranešė prieš pat šventę. Moters teigimu, atvažiavęs Radžis netgi stebėjosi, ko taip įsižeidė raguviškiai. Neva jis visur vėluojantis, ir netgi pusantro valandos, bet žmonės jį vis tiek myli.
Garsenybės įžūlumu negali atsistebėti viena iš rėmėjų, paaukojusi pinigų Radžio honorarui, ūkininkė Emilija Bielinienė. Moteris tikino jau pamiršusi nuoskaudą dėl jo užgaulių žodžių, bet ar dar kartą pravertų piniginę tokiems atlikėjams, labai abejojanti.

„Gal pusantros valandos po koncerto su Radžiu kalbėjomės. Sakom, gal tu suprasi, kad negerai elgiesi, nenorim, kad žmones nuviltum. Bet jis mus kaimiečiais išvadino, ir tiek. Nesivaldė Radžis, labai daug negražių žodžių mums pasakė. Gaila jauno žmogaus“, – pasakojo J.Bielinienė.

Būtų paaukojęs Telšius

Radžis neslepia: kaltės dėl raguviškiams likusios nuoskaudos nejaučia. Pasak jo, tris koncertus per dieną turinčiam atlikėjui į paskutinį pavėluoti – normalu. Vaikinas pasakoja į Raguvą skubėjęs po koncerto Telšiuose, jis pasibaigė tik apie 21 val.

„Aišku, kad 260 kilometrų nuo Telšių iki Raguvos per valandą nenulėksim. Taigi ne su lėktuvu skridom. Normalios psichikos žmogus tą supranta. Taip nesąmoningai laiką suderinau ne aš, o mano prodiuseris. Jis truputį neapskaičiavo, tai ir pavėlavau pusantros valandos. Bet ką dabar padarysi? Čia viskas yra normalu“, – aiškino Radžis.
Atlikėjas tvirtino negalėjęs koncertuoti visą valandą, nes laikosi įstatymo ir po vidurnakčio nebetriukšmaujantis.

„Atvažiavęs iš karto pasakiau: ar mes dainuojam, ar ne. Sutiko, kad dainuotume. O galėjau visai nedainuoti, įsivaizduojate, kas būtų buvę tiems organizatoriams? Trumpinau savo programą, nes man nereikia problemų su policija. Aš ne prezidentas, turiu laikytis tam tikrų įstatymų. Jei „naglavosiu“, gausiu baudą. Paprastiems žmonėms to nesuprast“, – pareiškė dainininkas.
Radžis neslėpė nesijaučiantis nepatogiai, kad prikiaulino organizatoriams. Dainininko nuomone, jis teisus, nes perspėjęs apie vėlavimą. Tą padaryti prieš pat koncertą, jo nuomone, gana tinkamas laikas.

Dainininkas tvirtina, kad sutartis su organizatoriais pasirašyta. Tą patį aiškina ir jo vadybininkas Modestas. Vaikinas tikina organizatoriams dar prieš dieną pranešęs, kad Radžis negalės pradėti koncerto 22 val. Jei raguviškiai būtų prieštaravę, Modestas pripažįsta, kad būtų nukentėję telšiškiai – Radžis nebūtų atvažiavęs pas juos.