Mergina pasakojo, kad nors konkursas tikrai reikalavo ištvermės, kainavo nervų ir pinigų, laimėta trečia vieta užbraukė visus nemalonumus.

Tiesa, vienas nemalonumas dar laukia išsiaiškinimo. Internetu rezervavusi bilietus į JAV ir sumokėjusi pinigus, jų Vokietijoje pasiimti atėjusi lietuvė vietos lėktuve negavo. Teko skubiai pirkti naują bilietą ir aiškintis, kada už ankstesnį užsakymą bus gražinti pinigai. Dėl šios su bilietais susijusios painiavos į JAV L. Valytės negalėjo lydėti jos draugas vokietis.

Mergina išskrido viena. „JAV kurtiesiems gyventi paprasčiau nei Lietuvoje. Atskridus buvo problemų su bagažu, bet JAV oro uostuose yra vertėjai į Amerikos ir tarptautinę gestų kalbas. Man išsyk suteikė pagalbą. Pas mus apie tokius žmones oro uostuose gali tik pasvajoti“, - teigė mergina. Ji tikina žinanti, kad kai kurios pigios oro bendrovės į taisykles įtraukė punktą, kad kurtieji negali jų lėktuvais skristi be palydos. „Pati su tuo, ačiū Dievui, nesusidūriau. Manau, kad tai žmogaus teisių pažeidimas. Nesuprantu, kodėl aš negaliu skristi viena ten, kur noriu?“, - sakė mergina ir pridūrė, kad dalyvavimu grožio konkurse už Atlanto sau ir kitiems įrodė, kad gali labai daug.

Konkurse ji labiausiai susidraugavo su Rumunijos atstove, su kuria gyveno viename kambaryje. „Merginos buvo pakankamai draugiškos, bet šiokio tokio pavydo būta. Turėjome nedaug laisvo laiko, bet Las Vegasą spėjome pamatyti. Tiesa, kazino nelošiau, tokie dalykai man nepriimtini“, - sakė L. Valytė. Ji pasakojo, kad sužinojusi, jog pateko į gražuolių penketuką taip susijaudino, kad paskui neatkreipė dėmesio, kokią vietą laimėjo. „Kad užėmiau trečią vietą, suvokiau šiek tiek vėliau, o galutinai atsipeikėjau tik Vokietijoje, kai grįžau pas draugą“, - šoko būseną paskelbus rezultatus prisiminė Laura.

Konkurse ji puikiai bendravo tarptautine gestų kalba, kuri skiriasi nuo lietuviškos. „Planuoju daug keliauti po pasaulį ir pati savarankiškai išmokau tarptautinę kalbą“, - sakė kurčiųjų šeimoje gimusi gražuolė. Oro uoste ją pasitiko tėtis ir jaunesnė sesuo, kuri girdi, kalba ir puikiai moka gestų kalbą.

„Dabar norėčiau tokį konkursą surengti Lietuvoje. Apie savo ateitį ir karjerą dar daug nemąsčiau. Galbūt norėčiau dirbti modeliu, bet grožio konkursuose daugiau nebedalyvausiu - savo juostą aš jau turiu“, - demonstruodama ne tik juostą, bet ir karūną bei atminimo taurę tikino L.Valytė. Konkurse laimėtas prizas merginą pasieks paštu. Ji teigė nežinanti, kas tai bus.

Oro uoste gražuolę pasitiko ne tik šeima, bet ją konkurse parėmusių manos namų „Cantas“ vadovė Jolanta Mikalajūnienė, dizaineris Giedrius Šarkauskas, stilistas Mantas Petruškevičius, „Lietuvos kurčiųjų draugijos“ atstovai bei merginos pagalbininkė ir vertėja Danguolė Dragūnienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją