Moteris rimtai nutarė supažindinti lietuvius su jos tėvynainių meno kūriniais. Negailėdama lėšų Y.Mey, kaip pati teigia, įsigyja geriausia, ką sukuria Kambodžos menininkai. „Galite neieškoti, geriau, nei aš turiu, nerasite“, - juokiasi jaunoji kolekcininkė ant namo stogo iškabinusi dalį gausios kolekcijos paveikslų ir sukvietusi visą būrį svečių jais pasigrožėti.

Tapybos ir šilkografijos darbai jautriai atskleidžia Kambodžos kasdienybę ir tradicijas. Juose - ryžių nuėmimo darbai, žvejyba, nacionaliais drabužiais pasipuošusios moterys ir vaikai, vietinių gėlių natiurmortai, šventyklų ar dievybių atvaizdai.

„Kambodžoje menininkai skursta, bet jie kuria iš širdies, todėl džiaugiuosi galėdama juos paremti ir įsigyti darbų. Šiandien - laimingiausia mano diena Vilniuje, nes pristatau savo kultūrą“, - susijaudinusi kalbėjo Y.Mey.

Sumaniusi surengti parodą ant stogo, aktyvioji kambodžietė išmeldė gero oro ir surengė ištisą pramogų fiestą. Muzikinį foną kūrė už didžėjaus pulto stojęs dailininkas Linas Cicėnas. Susirinkusieji ne tik gėrėjosi meno kūriniais ir lietuvių turistų nufotografuotais Kambodžos vaizdais, bet ir galėjo atsiduoti profesionalios masažistės rankoms, išgerti itin aukštos kokybės arbatos, degustuoti vynus, paragauti prabangių gėrimų, surūkyti cigarą ir įvertinti nacionalinės Kambodžos virtuvės skonį. Stalo turiniu pasirūpino pati vakaro šeimininkė paruošusi gimtosios virtuvės patiekalų: vištienos su imbierais, kiaulienos su kariu ir pikantiškų makaronų.

Lyg to būtų maža, vakaro šeimininkė surengė loteriją ir apdalijo laiminguosius Kambodžos suvenyrais.

Galerijoje - parodos atidarymo ir vakarėlio akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją