Atsitiktiniai panašumai mados versle tokie pat dažni, kaip ir sąmoningas plagiatas. Garsių dizainerių kolekcijų parodymai pilni slaptomis kameromis filmuojančių neaiškių tipų, kurie nelegaliai filmuotą medžiagą skubiai perduoda Kinijos rinkose besidarbuojantiems garsių vardų drabužių padirbinėtojams.

Atvirkštinis variantas, kai šnipinėjamos mažų šalių ir pasaulinėje rinkoje menkai žinomų dizainerių kolekcijos ir vagiamos jų idėjos, pasitaiko rečiau. Tiksliau niekas nesiima įrodinėti, kad pasaulinio garso mados metrai, gali pulti taip žemai, kad vogtų iš talentingų, bet nežinomų mados kūrėjų. O nežinomi, dažniausiai būna per kuklūs, kad išdrįstų viešai ką nors apkaltinti.

Nors mados verslo užkulisiuose niekada nenutyla gandai apie tai, kad kartais idėjų bado kamuojami „didieji“ nesidrovi vogti ne tik detalių, bet ir ištisų kolekcijų, į viešumą tai dažniausiai neiškyla.

Raskite 10 skirtumų:

Savo nuomonę galite išreikšti apklausoje (vyksta iki liepos 2 d.)


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją