Sutapimas, tačiau Giedrius ir Aistė susituokė tuo pačiu metu kaip ir Švedijos sosto įpėdinė princesė Victoria ir jos mylimasis, nekilmingas verslininkas Danielis Westlingas. Tiesa, G. Paulausko tuoktuvių ceremonija atrodė kukliai. Į šventę susirinko tik artimiausieji draugai ir šeimos nariai. Vos į kolegų vestuves nepavėlavo dizaineriai Egidijus Sidaras ir Kristina Kruopienytė. Šiems įdundėjus į šventovę ceremonija prasidėjo.

„Ką gi, broliai ir seserys, čia susirinkome iškilmėms. Čia Giedrius ir Aistė pradės savo šeimos gyvenimą. Tai nepaprastas įvykis, todėl mes ir sveikiname juos. Linkėdami jiems baltos laimės, paremkime juos savo malda. Giedriau ir Aiste, visa bažnyčia džiaugiasi čia kartu su jumis“, – susirinkusiuosius susitelkti pakvietė kunigas Pijus Virginijus Eglinas.

Jaunuosius pakvietęs arčiau altoriaus kunigas Pijus Virginijus Eglinas tuomet dar būsimiems sutuoktiniams prieš santuoką suteikė galimybę susirinkusiesiems bažnyčioje skaityti skaitinius. Tai – netradicinis sprendimas tuoktuvių ceremonijos metu. Prieš skaitydami evangelijos eilutes Giedrius ir Aistė padėkojo susirinkusiesiems.

P. V. Eglinas prieš tuokdamas Giedrių ir Aistę prasitarė, kad nors santuokos sakramento teikimas jam nėra naujiena, jis šiek tiek jaudinasi. Linksmai nusiteikęs bažnyčios atstovas nestokojo humoro apeigų metu ir tikino nežinąs, ką pasakyti jauniesiems, tačiau netrukus prisiminė istoriją, kai pas jį atvyko garbingo amžiaus pora ir paprašė palaiminti jų santuoką.

Kunigas neva iš pradžių nesuprato, kodėl šie įsimylėjėliai tuokiasi sulaukę garbaus amžiaus, tačiau netrukus sužinojo, kad pora atvyko palaiminimo deimantinių vestuvių proga. P. V. Eglinas teiravosi sutuoktinių, kaip jiems pavyko drauge išgyventi 75-is metus. Jiedu pasidalijo asmeninio gyvenimo patirtimi. Esą 97-erių metų vyras žinojęs, kad jo žmonai patikdavo jaustis aukštesnei už vyrus, todėl senolis su viskuo sutikdavęs, kad ir ką jo žmona kalbėdavusi. „Taip, brangioji, taip, brangioji“, – senolio žodžius perpasakojo kunigas.

94-erių moteris, kunigo paprašyta atskleisti laimingo gyvenimo santuokoje paslaptį paaiškino, kad vyrus ji visą gyvenimą lyginusi su stulpais, niekuomet nesitraukiančiais iš kelio. Moteris atrado stebuklingus žodžius, padėjusius jai santuokoje išgyventi 75-ius metus. „Atleisk man, brangusis ir vyras tirpsta kaip sviestas“, – senolės žodžius prisiminė P. V. Eglinas.

Prisiminęs istoriją apie deimantines vestuves bažnyčios atstovas jauniesiems palinkėjo, kad jųdviejų gyvenimas santuokoje klostytųsi panašiai. „Suprantu, kad man čia lengva pasakyti, o jums bus sunku padaryti“, – kalbėjo jis ir netrukus gavo jaunųjų pažadą jų būsimų auksinių vestuvių proga sulaukti biržietiško alaus.

Jaunieji, vienas kitam Dievo ir į bažnyčią susirinkusių akivaizdoje davę amžiną meilės priesaiką graudinosi. Kunigo paragintas Giedrius kelis kartus saldžiai pabučiavo žmoną. „Tau, Giedriau, stiprybės. Tau, Aiste, kantrybės“, – vos sumainiusiems žiedus jauniesiems linkėjo kunigas ir netrukus kvietė juos pasirašyti ant santuokos dokumentų.

„Ką gi, beliko tik man pasirašyti. Kol neišgirsiu audringų plojimų bažnyčioje, nepasirašysiu“, – juokavo kunigas, tuo metu svečiai plojimais pasveikino ką tik susituokusius Giedrių ir Aistę.

P. V. Eglinas paprašė vestuvininkų kieme pasitikti iš bažnyčios išeinančius jaunuosius. Paskui juos į šventorių nužingsniavo ir ką tik vyru ir žmona tapę Giedrius ir Aistė. Iš bažnyčios išėjusius vestuvininkus ir jaunuosius pasitiko staiga prapliupęs smarkus lietus ir balti rožių žiedlapiai. Svečiai jauniesiems dovanojo puokštes gėlių, o Aistė ir Giedrius į dangų paleido du baltus balandžius.

Nebuvo įmanoma neatkreipti dėmesio į dovaną, kurią jauniesiems atnešė vienas jų bičiulis. Jaunuolis cinkuotos skardos kibirėlį, sklidiną sunokusių raudonų braškių, įteikė jauniesiems. Svečiai šventoriuje vaišinosi saldainiais ir putojančiu gėrimu ir netrukus pajudėjo vieno parko už Vilniaus link, kur jungtuvės ir buvo atšvęstos.

Dažniausiai per „Mados infekciją“ ant podiumo Giedrius pasirodo vienas, tačiau po ženklu „GP Jeans“ slepiasi ir jo kūrybos partnerė, dabar jau žmona, Dailės akademijoje scenografijos studijas baigusi Aistė. Ji kuria aksesuarus, prižiūri interneto tinklalapį, rūpinasi įmonės buhalterija ir bendrauja su užsienio klientais. Tuo metu pats Giedrius labiau susitelkia į kūrybą.

Pora susipažino studijų metais Vilniaus Dailės akademijoje. Jų gyvenimo ir kūrybos vieta – erdvus būstas Vilniaus senamiestyje. Giedrius ir Aistė ne kartą žurnalistams pasakojo, kad tarp asmeninių ir darbo santykių ribos niekada nebrėžė, todėl jųdviejų gyvenime viskas persipynę, o tai, esą, kol kas visiškai netrukdo.

Prieš maždaug šešerius metus debiutavusiam „Mados infekcijoje“ G. Paulauskui podiumas tapo savarankiško kelio pradžia.

G.Paulausko ir A. Krasuckaitės tuoktuvių akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)