Policijos pareigūnai sustabdė 35 metų garsenybę vasario mėnesį, kadangi jis dviejose vietose viršijo didžiausią leistiną greitį. Už šiuos eismo taisyklių pažeidimus S.Effenbergas dar turės sumokėti po 200 eurų.

Prokuratūra reikalavo skirti jam 100 tūkst. eurų baudą, o gynėjas ragino paskelbti išteisinamąjį nuosprendį. Pats S. Effenbergas ir jo draugė tvirtino, kad jis pareigūnams po dokumentų patikrinimo palinkėjo gero vakaro.

"Įvykio pabaigoje aš pasakiau "gero vakaro", - dievagojosi S.Effenbergas. "Tada pareigūnas nustebęs paklausė: "prašau?". "Tada aš dar kartą pabrėžtinai aiškiai pasakiau "gero vakaro", - pilnutėlėje teismo salėje pasakojo buvęs Vokietijos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjas. Policininkas ir jo kolega teigia aiškiai girdėję žodį "šiknius".

Pareigūnai sustabdė futbolininką, kadangi šis greitkelyje Berlynas - Hanoveris du kartus viršijo didžiausią leidžiamą greitį 32 kilometrais per valandą. "Važiavau šiek tiek per greitai, tai aš pripažįstu". Tačiau jis mano, jog viršijo leistiną greitį daugiausia 20 kilometrų.

Jau savo autobiografijoje "Aš visiems parodžiau", kuri gegužę iškart tapo bestseleriu, S.Effenbergas nevengė riebių posakių. 1994 metais dėl nepadoraus gesto - parodė į viršų ištiestą vidurinį pirštą - jis buvo iš JAV vykusio pasaulio futbolo čempionato išsiųstas atgal į namus. Šiuo metu jis žaidžia Katare.

Jis pareiškė apskųsiąs teismo sprendimą dėl 100 tūkst. eurų baudos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją