Maestro sakė neatskleidęs intriguojančių faktų apie savo gyvenimo moteris.

D. Katkus DELFI pasakojo, kad nuo sausio pradžios užtrukęs bendradarbiavimas su leidėjais ir knygos autore, kuri, beje, jau yra parašiusi knygą apie vyriausiąja Lietuvos ragana save laikančią Viliją Lobačiuvienę, neprailgo. Pasak maestro, viskas pavyko puikiai, o jam nerūpėjo nei honorarų dydis, nei įpareigojusios sutartys, todėl jis su džiaugsmu priėmė leidėjų pasiūlymą ir nedvejodamas pasirašė „visus dokumentus“.

„Mėgstu jumorą, pajuokauti, o kartais sudalyvauju kokiame „balagane“, tai todėl ir sutikau“, – paklaustas apie bendradarbiavimo pradžią sakė maestro.

Maestro tvirtino, jog knygos rankraštį jau skaitė, tačiau jį vertinti jam sudėtinga. Kelis mėnesius trukusiame interviu šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas sakė nepasakojęs savo gyvenimo istorijos, o tiesiog atsakinėjęs į konkrečius J. Čekatauskaitės užduotus klausimus.

„Apie save dažnai galvoji kritiškiau, nes nejauti atstumo. Vertinti negaliu – kiti gali. Kalbėdamas apie savo gyvenimą prarandi tą atstumą, kuris reikalingas vertinimui“, – kalbėjo jis.

Pasiteiravus, kaip leidėjų pasiūlymą vertino šeima, D. Katkus sakė, jog jo sūnus iš pradžių žiūrėjo negatyviai. „Šiek tiek vėliau jis nusiramino ir tiek, nes pamatė, kad aš pats jiems pasakoju. Jeigu ką nors gali jis kaltinti, tai tik mane“, – atviravo kamerinio orkestro vadovas.

D. Katkus intrigavo atskleisdamas, jog knygoje skaitytojai ras spaudoje anksčiau dar neskelbtų jo asmeninio gyvenimo detalių. „Bus, bus tų visokių detalių“, – juokėsi jis.

Paprašytas atskleisti bent vieną ryškesnį faktą apie save, kurį užrašė J. Čekatauskaitė, D. Katkus to padaryti nepanoro. „Ten yra mano pasamprotavimų apie popdainas ir visus tuos renginius, apie mano draugus“, – atskleidė jis.

Paklaustas, ar nepamiršo papasakoti apie savo gyvenimo moteris, pedagogas sakė šia tema nekalbėjęs. Esą jam susidarė įspūdis, kad knygos autorė – ypač kultūringa moteris, „neduodanti į kairę“, todėl esą jai ir nekilo minčių klausinėti apie D. Katkaus „paišdykavimus“.

„Padaryta didžiausia klaida, didžiausias knygos trūkumas, kad apie savo moteris nieko nepasakojau. Net apie žmoną manęs neklausinėjo, o apie tas kitas tai iš viso jokių klausimų nebuvo, bet knygoje koks 100 puslapių gal ir bus“, – linksmai kalbėjo D. Katkus, pažadėjęs surengti savo biografijos pristatymą vos knygai išvydus dienos šviesą. Tiesa, maestro patikino, kad naujoji knyga tikrai nebus paskutinė.

„Dar atskirą knygą apie moteris reikėtų išleisti. Be to, dabar jau baigiu ruošti savo straipsnių, kuriuos parašiau per visą savo gyvenimą, rinkinį, rašau atsiminimus“, – prieš baigdamas pokalbį prasitarė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją