LVAT nutartys įsiteisėjo nuo pat jų paskelbimo, todėl dviejų vaikų tėvas jau nuo šiandien nebegali vairuoti. Iki šiol A. Stumbrui buvo išduotas laikinasis vairuotojo pažymėjimas.

Teisėjų kolegija nusprendė, kad nedrausmingam vairuotojui jo administracinių teisės pažeidimų bylas išnagrinėjęs Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas pagrįstai skyrė maksimalų draudimą vairuoti bei abejose bylose nurodė sumokėti 1 500 litų baudas. Teismas atkreipė dėmesį, kad A. Stumbras yra ne kartą baustas, iš savo klaidų nepasimoko ir ignoruoja visuomenėje nustatytas elgesio taisykles.

A. Stumbras buvo nubaustas, nes praėjusių metų rugpjūčio 19-osios naktį, kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai, vairuodamas visureigį „Mercedes Benz“ daugiau kaip 50 km/val. viršijo leistiną greitį. Vienoje byloje buvo konstatuota, kad tą pačią dieną vairuotojas greitį viršijo net 52 km/val., o kitoje – 69 km/val.

Europarlamentaro žento padarytus pažeidimus užfiksavo prie kelio įrengti greičio matuokliai.

A. Stumbras prašė sušvelninti jam skirtas nuobaudas, nes yra dviejų vaikų tėvas ir rūpinasi neseniai pagimdžiusia žmona.

„A. Stumbro padarytasis pažeidimas yra vienas iš pavojingiausių administracinių teisės pažeidimų, todėl vien tik simbolinės, jo pageidavimus tenkinančios nuobaudos paskyrimas, akivaizdžiai neatitiktų administracinei nuobaudai keliamų tikslų, - rašoma teismo nutartyje. - Skiriama nuobauda turi nubausti teisės pažeidėją, sukelti jam neigiamas pasekmes. Tokių pasekmių atsiradimas nelaikomas išskirtinio pobūdžio aplinkybe, galinčia būti priežastimi švelninti paskirtąją nuobaudą, nes neigiami padariniai yra natūralus teisės pažeidimo rezultatas, apie kurį asmenys yra informuojami iš anksto įstatyme įtvirtinant draudžiamas veikas bei nustatant už jas konkrečias sankcijas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją