Autorinį vakarą pradėjo dizainerė Agnė Kuzmickaitė, pristačiusi romantinėmis detalėmis pagardintą, šviesoforo spalvomis paryškintą konceptualiausią vakaro kolekciją. Antroji savo 24 neįkyrius darbus pademonstravo renginio debiutantė – „Mados injekcijos“ laimėtoja Vidmina Stasiulytė.

Po pertraukos avangardinę kolekciją rodė viešnia iš Latvijos Liga Banga. Maištingumu garsėjanti latvė stengiasi laužyti visus įmanomus mados kanonus ir jai tai pavyksta. Eglė Žiemytė aplodismentus sukėlė vos pranešėjui ištarus jos vardą, dar prieš kolekcijos pradžią. Ji pirmoji iš dalyvių prisiminė, kad tokiu metu reikėtų pristatyti rudens-žiemos kolekcijas ir susirinkusius gundė žemės spalvų paltukais. Egidijus Sidaras kolekciją kūrė mados namams „Cantas“. Norėdamas atkreipti susirinkusiųjų dėmesį ir išreikšti meilę avangardui, modeliams ant galvų užmaukšlino plastikinius permatomus maišus. Jurgina Januškevičiūtė-Žiugždienė ir jos kolekcija „Erdvė“ buvo jaukios ir naminės. Drabužiai išbaigti ir dėvėtini.

Pirmąją dieną užbaigė viešnia iš Danijos Vilsbøl de Arce. Vakarui baigiantis ji sugebėjo išjudinti stebėtinai ramią publiką. Jos į aptakią formą orientuota vientisa kolekcija sulaukė daugiausia plojimų.

Išsamiau apie mados savaitės kolekcijas - DELFI rubrikoje „Gyvenimas“.

Tarp publikos tradiciškai netrūko mada besidominčių žinomų veidų. Dauguma, atsižvelgdami į tai, kad atėjo į svarbiausią metų mados renginį, stengėsi susikurti išskirtinį stilių.

Tiesa, į po parodymo viename viešbučių vykusį vakarėlį dauguma garsenybių nesuskubo. Nemažai garsios publikos rinkosi dainininko Manto Jankavičiaus albumo pristatymo koncerte, kiti išsivažinėjo po namus, motyvuodami laukiančia darbo diena.

„Mados infekcijos“ svečiai - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją