"Jie pusę metų mane šokdino, prašydami padarytą tą, surasti aną... Aš surinkau visas žvaigždes, kurios puošėsi mano kūriniais: Bjork, Naomi Watts, Danijos princesę Mary, Nicole Richie ir kitas. Saša Vasiljevas (mados istorikas ir kritikas Aleksandras Vasiljevas - aut.past.) parašė puikią recenziją. Viską pristatėme leidėjams. Kai jie pamatė mūsų maketą, visa likusi knyga, palyginus su juo, pasidarė kaip š... Todėl tas maketas neįtiko. Tada jie sudėjo mūsų nuotraukas taip, kad aš atsisakiau išvis būti toje knygoje. Aš savo kartelės nemažinsiu. Jei jie nesugeba išleisti knygos normaliame tarptautiniame lygmenyje, aš nesižeminsiu. Kodėl „Chanel“ staiga netampa „Zara“? Jie nesupranta vieno dalyko: jei ne aš ir mano anksčiau išleistos knygos, tai jų tos š... knygos iš viso nebūtų", - nuoskaudos neslėpė dizaineris.

Paklaustas, ar jis nekėlė kažkokių neįgyvendinamų reikalavimų, ar neprašė didelio honoraro, J. Statkevičius sakė: "Tikrai neprašiau nei daugiau puslapių, nei pinigų. Tik norėjau, kad būtų sudėtos užsienio žvaigždžių nuotraukos. O jie pasakė, kad nesugeba jų nupirkti. Bet tai nesąmonė, nes tereikia nueiti į fotoagentūros puslapį ir už 15 eurų tas nuotraukas nusipirkti!" - sakė J. Statkevičius.

Jis negailėjo aštrios kritikos naujai knygai ir apgailestavo, kad jo vardas, tiksliau skandalas dėl jo nebuvimo, daro leidiniui reklamą, kurios jis visai netrokšta: „Ne kiekvienas gali parduoti per tris mėnesius 10 000 knygų, kaip atsitiko su maniškėmis, o jų ta knygiūkštė voliosis šimtą metų lentynose. Ji atrodo tragiškai, man būtų gėda tokią į užsienį išvežti. Viskas Lietuvoje pasidarė kuo žemiausio lygio ir niekam nebereikia vertingų dalykų, tik daug pigaus š...“

Knygos autorė Gintarė Albrechtaitė-Lingienė, išgirdusi DELFI klausimą, kodėl knygoje nėra J.Statkevičiaus, nenustebo. To jos, turbūt, klausė kiekvienas pervertęs šį leidinį.

„Labai gaila, kad taip išėjo, bet aš negaliu jo priversti būti knygoje ir negaliu priversti visų kitų dizainerių būti trečioje J.Statkevičiaus knygoje. Bendradarbiaujant su juo nepavyko prieiti vieningos nuomonės, kaip turėtų atrodyti jo kūryba mūsų leidinyje. Mes negalėjome daryti pristatymo be jo leidimo, todėl teko iš viso jo atsisakyti. Jei galėčiau kažką pakeisti, mielai tai padaryčiau, jei rašyčiau knygos tęsinį, vėl kviesčiau jį bendradarbiauti“, - sakė autorė.

Ji tikino, kad knygą kūrė dvejus metus ir stengėsi pasiekti maksimalų rezultatą, bet tai nebuvo paprasta. „Labai sunku apjungti visus dizainerius į vieną visumą tiek vaizdine, tiek tekstine prasme. Dvejus metus kūrėme knygą, buvome susitikę ne vieną kartą, susirašinėjome tiek aš, tiek dailininkė, tiek redaktorė. Gerbiu Juozą kaip kūrėją, bet šį kartą dirbo visa komanda ir tai reikalavo abipusio kompromiso. Negalime sakyti, kad lietuviška mada - vien J. Statkevičius. Nors sutinku, kad be jo ji taip pat sunkiai įsivaizduojama“, - reziumavo knygos autorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją