Pirmasis OK teatro sezonas (1999 rugsėjis - 2000 birželis) buvo skirtas spektaklių statymui. Tuo metu buvo sukurta didžioji dalis spektaklių: "Shopping and fucking", "Vasarvidžio nakties sapnas", "Ugnies veidas", "Šarlotės" ir kiti. Didelio pasisekimo sulaukęs "Meistras ir Margarita" pastatytas antrojo sezono metu. OK teatro darbus išvydo ne tik sostinės, bet ir kitų Lietuvos miestų žiūrovai.

Pastarąjį sezoną OK teatras daug dirbo išvykose ir skyrė daugiausiai jėgų vaidinimui. "Mūsų tikslas buvo aplankyti kiek galima daugiau Lietuvos miestų ir miestelių, nedarant išimčių" - sakė OK teatro direktorius Martynas Budraitis. "Ne kartą žinojome, kad net ir pardavę visus bilietus, nesurinksime sumos, kuri bent padengtų spektaklio išlaidas. Tačiau uždirbti pinigus nėra pagrindinė teatro užduotis." Ypač sunku keliauti su "Meistru ir Margarita", nes tai - ypač bragus spektaklis. Nepaisant to, OK teatrą galima vadinti bene aktyviausiu ir labiausiai keliaujančiu Lietuvos teatru. Per paskutinius vienerius metus išvykose jis parodė bene dvigubai daugiau spektaklių nei Vilniuje.

OK teatras sulaukia daug dėmesio iš užsienio. Vokietijoje jau buvo rodomas filmas apie Lietuvos kultūrą, kuriame skirta nemažai vietos OK teatrui. Taipogi Deutche Welle planuoja kurti naują filmą, kuriame bus daug ištraukų iš spektaklio "Ugnies veidas". Teatro atstovė su užsieniu Audra Žukaitytė minėjo, kad Oskaras Koršunovas gauna daug pasiūlymų bendradarbiauti įvairiuose projektuose - Hotel Europa, Theorem ir kituose. Siūlymų gausu, todėl tenka rinktis, kuriuos priimti, kur dalyvauti.

Gegužės mėnesį OK teatras pradeda turą po Europos teatrų festivalius. Oskaras Koršunovas su trupe lankysis Prancūzijojos Nancy festivalyje, Lenkijos Gliwice festivalyje, Suomijos "Europos moterų festivalyje". Prancūzijos Avinjono festivalyje net trečią kartą bus pristatyti OK teatro darbai. Rudenį teatro spektaklius pamatys Argentinos, Rusijos, Bosnijos ir Hercogovinos, Vokietijos, Šiaurės Airijos žiūrovai. Audra Žukaitytė ypač džiaugėsi, kad OK spektakliai bus rodomi žymiuosiuose Berlyno "Hebbel" ir Stokholmo "Stadsteater" teatruose.

Birželio mėnesį Lietuvoje turėtumėme sulaukti OK teatro premjeros - spektaklio pagal M. von Mayenburgo pjesę "Parazitai", taip pat dviejų darbų eskizų: "Dievas yra didžėjus" ir "Vienatvė dviese", pagal naują Sigito Parulskio pjesę. "Aišku, visada norėtųsi kurti daugiau, tačiau trūsta laiko, galimybių ir vietos" - kalbėjo Oskaras Koršunovas. Svarbus OK teatro tikslas nuo pat jo gyvavimo pradžios buvo kuo daugiau eksperimentuoti. OK teatras pragyvena tik iš žiūrovų pinigų už bilietus, todėl jų kaina yra aukštesnė, palyginus su kitais teatrais. Kurdamas spektaklį režisierius turi galvoti, kaip pritraukti, kuo sudominti žiūrovą. Tuomet, nors ir nenorom, spektakliai tampa kažkiek komerciški. "Tai nereiškia, kad mes esame ar kada nors tapsime privačiu, komerciniu teatru. OK teatras prisideda prie bendros Lietuvos teatro kultūros kūrimo ir nėra pelno siekianti bendrovė. Mes esame viešoji įstaiga, ir mus žeidžia, kai spaudoje mus vadina privačiu teatru " - piktinosi Oskaras Koršunovas.

Įdomi naujiena teatro mylėtojams - OK teatras pradėjo leisti mėnraštį "OK teatro scena". Leidinyje planuojama spausdinti ne tik aktuali teatro informacija, bet ir autoriniai straipsniai, rašiniai apie teatro aktorius ir kūrėjus, naujausios žinios apie Vilniaus teatrų spektaklius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją