Amerikos arabų instituto atstovė spaudai Jenny Salan (Dženi Salan) sakė, kad institutas už nuopelnus etninėms grupėms bei aplinkai, taip pat už kultūrų tarpusavio supratimo skatinimą įteiks Stingui 2001 metų Kahlilio Gibrano (Kalilio Džibrano) humanizmo dvasios premiją.

Apdovanojimas pavadintas iš Libano kilusio amerikiečių rašytojo, "Pranašo" (The Prophet) autoriaus, vardu. Jo kūryboje buvo pabrėžiami žmogaus kantrybė, meilė humanizmui, pasididžiavimas arabiškuoju paveldu ir pagarba laisvei, kurią jis rado Jungtinėse Valstijose.

Naujovišku muzikos stiliumi išgarsėjusio Stingo daina "Desert Rose" iš albumo "Brand New Day", kurioje dainuojama arabiškai ir skamba arabų instrumentai, Jungtinėse Valstijose buvo tapusi populiariausia.

Stingas su šia daina sulaukė didžiulio pasisekimo ir praėjusio trečiadienio koncerte prie Gizos piramidžių, tačiau prieš tai Hakimas scenoje garsiai protestavo ir teigė, kad dabar jo eilė dainuoti ir kad koncerto organizatoriai jam neleidžią to daryti.

Kai kurie žiūrovai paremdami vietos popdievaitį pradėjo skanduoti Hakimo vardą, tačiau nurimo organizatoriams paaiškinus, kad Hakimas negali dainuoti, nes nespėjo atvykti jam paskirtu laiku.

"Desert Rose", kurią Stingas atlieka kartu su alžyriečiu, "rai" muzikinio stiliaus kūrėju Chebu Mami (Čebu Mamiu), Amerikoje buvo tokia populiari, kad abu muzikantai kartu su ūdo meistru palestiniečiu Simonu Shaheenu (Saimonu Šahynu) bei jo grupe "Qantara" atliko šią dainą per 1999-ųjų "Grammy" apdovanojimų įteikimo ceremoniją.

Įrašų kompanijų prodiuseriai iš pradžių tvirtino, kad niekas nesiklausys dainos, kurią pradeda arabas, ir siūlė Stingui išmesti arabiškus dainos žodžius. Tačiau Stingas užsispyrė ir neapsiriko.

"Stingas neabejotinai yra nepaprasta asmenybė, savo talentą naudojanti žinojimui plėsti bei žmonėms vienyti", - sakė Amerikos arabų instituto prezidentas Jamesas Zogby (Džeimsas Zogbis).

Anksčiau šio instituto apdovanojimus yra gavę George'as Mitchellas (Džordžas Mičelas), padėjęs sudaryti Šiaurės Airijos taikos susitarimą, Krikščioniška jaunų moterų asociacija (YWCA), kovojanti su rasine netolerancija, Roberto F.Kennedy (Roberto F.Kenedžio) žmogaus teisių memorialinis centras, propaguojantis demokratiją ir žmogaus teises, Šv. Judo Tado vaikų ligoninė, kurioje gydomi leukemija sergantys vaikai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją