Žurnalistai taip pat mokėsi laikino būsto statybos, deginti laužus, sužeistojo transportavimo būdų ir parankinių priemonių, pirmosios medicininės pagalbos teikimo. Anot KASP instruktorių, žurnalistai – neblogi kariai. Jie greit pramoko šliaužti įvairiais būdais, daugelis iš jų buvo neblogi šauliai – vienas žurnalistas šaudydamas surinko maksimalų – 30 balų – skaičių, 5 žiniasklaidos atstovai nuo jo atsiliko tik vienu tašku.

Po supažindinimo su kariuomenės kasdienybe su žiniasklaida susitiko krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas, KASP štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Gintautas Zenkevičius, svečiai iš Danijos karalystės savanoriškųjų pajėgų. Su jais vyko diskusijos apie Lietuvos galimybes įstoti į NATO, krašto apsaugos aktualijas, visuomenės informavimo dalykus.

Žygį “Žurnalistai į NATO 2001” organizavo Krašto apsaugos ministerijoje neseniai įkurtas Viešųjų ryšių departamentas ir Krašto apsaugos savanorių pajėgos.

Krašto apsaugos ministerijos viešųjų ryšių departamentas savo tinklapyje pateikė žygio nuotraukas, už kurias galima balsuoti. Geriausių nuotraukų autoriai bus apdovanoti KAM prizais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją