Aukcionas vyko praėjusį šeštadienį ir sekmadienį. Buvo parduota daugiau kaip 80 proc. iš maždaug 840 siūlytų daiktų, pranešė jo organizatoriai. Išankstiniais skaičiavimais, bendra relikvijų vertė turėjo būti maždaug 1,8 mln. dolerių.

KISS vadovai Gene Simmonsas (Džinas Simonsas) ir Paulas Stanley (Polas Stenlis) pareiškė, jog išsiskyrė su relikvijomis tam, kad "kaip galima daugiau žmonių įsigytų po KISS dalelę".

Keturi grupės muzikantai - dar Ace Frehley (Eisas Frelis) ir Peteris Crissas (Piteris Krisas) - surengė atsisveikinimo koncertinę kelionę po visą Šiaurės Ameriką.

Gerbėjai dėl relikvijų varžėsi ne tik pačiame aukcione, bet taip siūlė kainas skambindami telefonu bei internete. Didžiausias pirkėjas buvo restoranų tinklas "Hard Rock Cafe". Jo relikvijų įsigijimo vadybininkė Barrie Lapins (Bari Lepins) pranešė įsigijusi 22 daiktus už maždaug 300 tūkst. dolerių. "Visi jie labai to verti", sakė vadybininkė.

Didžiausias jos pirkinys buvo keturi natūralaus dydžio manekenai, aprengti juodos odos drabužiais iš 1998-1999 metais surengtos koncertinės kelionės "Psycho Circus". Už juos sumokėta 145 500 dolerių. Planuota jų vertė buvo 100 000-150 000 dolerių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją