Tai - griežčiausia sankcija, kokia galėjo būti nubaustas A. Stumbras. Administracinė nuobauda jam buvo skirta už tai, kad jis praėjusių metų rugpjūčio 19-osios naktį, kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai, vairuodamas automobilį „Mercedes Benz“ daugiau kaip 50 km/val. viršijo leistiną greitį.

Greičio matuokliai užfiksavo, kad vienoje vietoje, kur leistinas tik 50 km/val. greitis, A. Stumbro visureigio spidometras rodė net 119 km/val.

Kaip pažymėjo nutarimą priėmęs Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys, A. Stumbras už KET pažeidimus yra baustas 31 kartą, iš jų - net 11 kartų dėl greičio viršijimo. „Visos nuobaudos yra galiojančios“, - skelbdamas nutarimą pabrėžė teisėjas.

Šį teismo nutarimą A. Stumbras dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Greičiausiai jis šia teise pasinaudos, nes tokiu atveju iki jo skundo išnagrinėjimo (o tai gali užtrukti net iki metų) vairuotojui bus išduotas laikinas pažymėjimas.

A. Stumbras nutarimo neatėjo išklausyti į teismo salę, nors penktadienio posėdyje ir dalyvavo. Jis prašė neatimti vairuotojo pažymėjimo, o vietoj to siūlė geriau skirti maksimalią ar net didesnę piniginę baudą už pažeidimą.

„Dėl padaryto pažeidimo labai nuoširdžiai gailiuosi, - teisme aiškino A. Stumbras. - Net sunku būtų suformuluoti, kas atsitiktų, jeigu iš manęs būtų atimtas vairuotojo pažymėjimas. Dėl to iškiltų grėsmė mano žmonos ir būsimo vaiko sveikatai“.

Jis sakė, kad žmona jau nėščia 40-ą savaitę ir bet kada gali gimdyti, o į namus prisikviesti medikus ar taksi esą yra neįmanoma. Be to, gana toli esą yra ir visuomeninio transporto stotelė, autobusai čia važiuoja labai retai. A. Stumbras taip pat sakė, kad praradęs teisę vairuoti turėtų problemų ir dėl darbo.

„Kelių ereliu“ pramintas A. Stumbras bandė teisintis, kad greitį viršijo dėl nuovargio – esą tą vakarą važiuodamas į namus nepastebėjo greitį ribojančio kelio ženklo.

Tuo tarpu A. Stumbro advokatė teisme pareiškė, kad policija pasielgė negarbingai, teismui pranešdama apie visus jo padarytus KET pažeidimus. Teisininkė aiškino, kad R Pakso žentas vairuotojo pažymėjimą turi nuo 2001-ųjų, o jo padaryti pažeidimai yra skaičiuojami nuo 2002-ųjų. „Jeigu paimtume bet kurį vairuotoją, rastume ne vieną nuobaudą“, - teigė advokatė.

32-ą kartą už KET pažeidimus nubaustam A. Stumbrui teismų maratonas dar nesibaigė. Kitą savaitę jo laukia dar vienas teismas – taip pat dėl greičio viršijimo. Šįkart jam administracinio teisės pažeidimo protokolas surašytas dėl 52 km/val. viršyto greičio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)