Reportažo atsiradimą lėmė artėjanti Europos Sąjungos plėtra. Iš viso įvyko devynios šio reportažo transliacijos Europos šalims ir trys transliacijos JAV. „Deutsche Welle“ pasakojimą apie Andrių Mamontovą rengė rugpjūčio mėnesį ir beveik penkių minučių trukmės reportažui filmavimus Lietuvoje darė maždaug dvi savaites.

Reportažo autorės, vokiečių žurnalistės Franziskos Fischer (Franciskos Fišer) nuomone, Andrius Mamontovas, kuris iš išorės atrodo truputį pankas, o viduje yra poetas, tik būdamas scenoje jaučiasi tikrai gyvas. „Mano svajonė, kad nors vieną mano dainą išgirstų visas pasaulis“, - interviu „Deutsche Welle“ sakė Andrius Mamontovas, vis taip pat norintis pakeisti pasaulį, kaip ir tada, kai buvo penkiolikos metų.

„Deutsche Welle“ savo pasakojimą apie Andrių Mamontovą iliustravo vaizdo klipų „Ar tai būtum tu?“ ir „Kregždutės, kregždutės“ ištraukomis bei dainos „Mono arba stereo“ fragmentu iš dainininko koncerto rugpjūčio mėnesį Vilniuje.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Andrius Mamontovas susilaukia Vokietijos žiniasklaidos dėmesio. Praėjusių metų gruodžio mėnesį Andriaus Mamontovo interviu spausdino vienas populiariausių Vokietijos dienraščių „Frankfurter Rundschau“, taip pat laikraščiai „Tageszeitung“ ir „Junge Welt“, o kiek anksčiau atlikėjas lankėsi tiesioginiame eteryje Berlyno stotyse „Radio Multikulti“ ir „Radio Fritz“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją