Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme trečiadienio rytą apsilankiusio A. Stumbro laukė ne tik dvi administracinio teisės pažeidimo bylos, bet ir gausus būrys žurnalistų. Juos išvydęs nušalintojo prezidento žentas atrodė kiek sutrikęs ir visą laiką bendravo su vyriškiu, kuris greičiausiai jam laikinai teikia vairuotojo paslaugas – dėl piktybiškų KET pažeidimų iš A. Stumbro paimtas vairuotojo pažymėjimas, jis galiojo tik iki trečiadienio ryto.

Tačiau vairuoti A. Stumbras dar galės bent iki vasario 8-osios, kai jo administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinės teisėjas Petras Karvelis. Trečiadienį teismas patenkino vyriškio prašymą atidėti bylos nagrinėjimą, nes esą iki teismo posėdžio jis nespėjęs susirasti advokato.

Teisėjo P. Karvelio byloje A. Stumbrui administracinio teisės pažeidimo protokolas surašytas dėl to, kad praėjusių metų rugpjūčio 19-osios naktį, kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai, vairuodamas automobilį „Mercedes Benz“ daugiau kaip 50 km/val. viršijo leistiną greitį.

Greičio matuokliai užfiksavo, kad vienoje vietoje, kur leistinas tik 50 km/val. greitis, A. Stumbro visureigio spidometras rodė net 102 km/val.

Kitas matuoklis parodė, kad A. Stumbras leistiną greitį viršijo 69 km/val. Dėl šio pažeidimo administracinio teisės pažeidimo bylą trečiadienį išnagrinėjęs teisėjas Robertas Rainys taip pat nusprendė leisti A. Stumbrui teismo posėdyje dalyvauti su advokatu, todėl kitą posėdį numatė sausio gale. Vis dėlto, politiko dukros vyras teismui jau davė paaiškinimus, kurie buvo užfiksuoti teismo posėdžių protokole, tad iš esmės teisininko dalyvavimas teisme nieko neturėtų pakeisti.

„Tada buvo pakankamai vėlu (greičio matuoklis pažeidimą užfiksavo 00.53 val. – aut.past.), buvau pavargęs ir nepastebėjau greičio apribojimus rodančių kelio ženklų, - teisme teisinosi A. Stumbras. – Galvojau, kad toje vietoje leistinas greitis yra 90 km/val.“.

Europarlamentaro dukros vyras tikino, kad „nuoširdžiai gailisi“ dėl padaryto pažeidimo ir esą visą laiką stengiasi laikytis KET. Tai kiek nustebino pažeidimo bylą nagrinėjantį teisėją R. Rainį – jis pagarsino iš policijos gautus duomenis, iš kurių matyti, kad R. Pakso žentas administracinėn atsakomybėn dėl KET pažeidimų yra patrauktas jau net 33 kartus, iš jų – net 11 kartų dėl greičio viršijimo.

„Tokių skaičių tikrai negaliu komentuoti“, - šypsodamasis teisėjui aiškino A. Stumbras, pripažinęs, kad didžiąją dalį pažeidimų padarė praėjusią vasarą.

„Vairuotojo pažymėjimas man yra gyvybiškai svarbus“, - administracinėn atsakomybėn patrauktas vyriškis teisme tikino, kad automobilio vairavimas yra susijęs ne tik su jo darbu, bet ir šeimos gerove.

Kodėl taip dažnai pažeidinėja KET, A. Stumbras žurnalistams nepanoro aiškinti.

Už leistino greičio viršijimą A. Stumbrui gresia ne tik bauda nuo 1 000 iki 1 500 Lt, bet ir vairuotojo pažymėjimo praradimas nuo metų iki pusantrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją