N. Zvonkė į minėtą akciją atvyko geros nuotaikos. Prieš specialistams paimant merginos kraujo, jai reikėjo užpildyti donorės anketą, kurioje buvo klausimų ne tik apie sveikatos būklę, bet ir apie nėštumą. N. Zvonkei anketą užpildyti padėjo „asistentas“ Rimas Valeikis. Išgirdusi jo perskaitytą klausimą apie nėštumą, Natalija nusišypsojo, mirktelėjo akį ir juokaudama neigiamą atsakymą apie nėštumą ji į anketą R. Valeikio paprašė įrašyti pieštuku. „Kad vėliau būtų galima ištrinti“, - šypsojosi ji.

Dainininkės duomenys buvo įvesti į Nacionalinio kraujo centro duomenų bazę, vėliau Natalijos sveikatos būklę įvertino gydytoja. Atlikėja sėdo į minkštą kėdę ir jos kraujas netrukus kapsėjo į specialų maišelį.

„Asistentai“ nėra labai sudėtinga laida. Kartais nuleidžiame įžymybėms kraują, tačiau netiesiogine prasme, provokacijomis, pasiūlymais“, - DELFI kalbėjo projekto kūrėja Birutė Lavickienė.

Natalija Zvonkė

Panašu, jog šįkart „Asistentai“ ryžosi realioms įžymybių kraujo nuleidimo procedūroms, mat gruodį Nacionalinis kraujo centras yra paskelbęs ypatingu kraujo surinkimo mėnesiu.

„Kraujas bus skiriamas vaikams ir jiems reikalinga žmonių pagalba, tačiau donorų nėra daug, norinčių duoti kraują neatsiranda. Aš pati skambinau 30-iai įžymybių, kviečiau, tačiau kraujo duoti ryžosi vos keli. Daug kas yra prisiklausę mitų, kad duoti kraują skausminga ir baisu“, - tęsė laidos kūrėja.

Dovanoti savo kraujo vaikams į kraujo centro organizuotą akciją trečiadienį atvyko LNK žinių vedėja Asta Dudurytė, atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras, aktorius Saulius Siparis. Nors laidos kūrėjai prie akcijos kvietė prisijungti visą būrį įžymybių, didelio jų dėmesio nesulaukė.

„Asistentai“ tikisi, kad Deivis, Daina Bilevičiūtė, „Dviračio šou“ komanda, Inga Jankauskaitė, Rūta Mikelkevičiūtė, Vitalijus Cololo, Ramūnas Rudokas, Rolandas Vilkončius, Vytautas Juozapaitis ir Nijolė Narmontaitė vis dėlto neatsuks nugaros vaikams, ypač sergantiems leukemija, kuriems reikia kraujo. Šįkart minėtos garsenybės, pakviestos į trečiadienį organizujotą kraujo davimo akciją, neatvyko. Vieni „Asistentus“ tikino adatų biją, kiti sakė besifilmuojantys ar vedantys įvairius renginius.

„Asistentų“ bei Nacionalinio kraujo centro akcijos akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją