Iš viso aukcionui 19 darbų dovanojo žinomi menininkai ir verslininkai. Vakaro vedėjas Dainius Martinaitis tą patį renginį veda jau ne pirmus metus, todėl organizatoriai tikino neįsivaizduojantys, kaip reikėtų be jo apsieiti. Kai kurių kūrinių kainą D. Martinaitis „išaugino“ dešimt kartų. Panašu, kad aukciono dalyviai už kiekvieną kūrinį norėjo sumokėti kuo daugiau ir tą darė su džiaugsmu.

Šįkart garsūs verslininkai aukciono metu paaukojo daugiau nei 52 tūkst. litų. Pabradės ir Paparčių vaikų globos namuose vykdomam projektui „Galimybė gyventi geriau“. „Gelbėkit vaikus“ generalinė sekretorė Rasa Dičpetrienė susirinkusiesiems paaiškino, kur, kiek ir kam pinigų, surinktų prieš metus organizuotame aukcione, išleista. Moters teigimu, vaikų, kuriems reikalinga parama, gailėti nereikia, esą pagrindinis tikslas yra užauginti juos stiprius, paremti, nes esamoje situacijoje globos namų auklėtiniai labai dažnai negali patenkiti kai kurių savo poreikių.

Aukcionui savo paslaugas pasiūlė garsus fotografas Tomas Kauneckas. Pradinė fotosesijos, kurios metu kūrėjas fotografuos pagal individualų pageidavimą, kaina buvo 1000 litų, tačiau D. Martinaičiui jos vertę pavyko „išauginti“ iki 2600 litų.

Prie kilnaus tikslo prisidėjo ir sparčiai populiarėjantis kompozitoriaus ir vokalistės Leon Somov ir Jazzu duetas. Atlikėjai aukciono dalyviams pasiūlė įsigyti specialų jų koncertą.

Ne mažiau šurmulio už Leon Somov ir Jazzu aukcione sukėlė Mariaus Jovaišos fotografija „Salelė Sartų ežere“ iš fotoalbumo „Neregėta Lietuva“. Pradinė jos kaina buvo 1000 litų, tačiau besivaržydami aukciono dalyviai kainą pakėlė iki 4000-ų litų.

Bene daugiausiai emocijų kilo aukciono dalyviams išgirdus A. Pogrebnojaus ir V. Simanavičiūtės pavardes. D. Martinaičiui pristačius, ką duetas pasiūlė aukcionui, kilo tikra sumaištis, mat daugybė dalyvių panoro įsigyti būsimą garsių dizainerių kūrinį. Nors aukciono vedėjas iš pradžių paskelbė, kad kūrinio pradinė kaina – 600 litų, susirinkusieji
taip įsiaudrino besivaržydami, kad už būsimą rūbą nepagailėjo pakloti net 5000-ų litų.

Kalėdinio „Gelbėkit vaikus“ aukciono akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją