„Naujausioje 2010 m. pavasario-vasaros kolekcijoje – visa, kas būdinga vasaros sezonui, o moterys – nei nuogos, nei apsirengusios... Daug nuogo kūno, tačiau nė lašelio vulgarumo, ir tai labai svarbu. Sudėtingo kirpimo drabužiuose daug meistriškų drapiruočių, kruopštaus siuvinėjimo, persmelkto atsainiu lengvumo ir paprastumo dvelksmu. Nė užuominos, kokių didžiulių darbo pastangų visa tai pareikalavo“, - savo naujausią darbą apibūdino autorius.

Kolekcija prasidėjo lyg iš kito galo: tamsoje suskambo bažnytinė muzika, du „klapčiukai“ pravėrė aukštas duris, virš kurių puikavosi dizainerio pavardė, ir ant podiumo pasirodė nuotaka... Vėliau jaunikis, antra, trečia jaunųjų pora. J. Statkevičius sulaužė nerašytą taisyklę: nuotakos suknelė paskutinė.

Pradėjęs nuo baltų, lengvučių apdarėlių, dizaineris po truputį spalvino kolekciją: kreminė, rusva, gelsva, geltona, rausva, fukcijos, purpurinė raudona, žalia, ultamarino, violetinė. Kuo toliau, tuo spalvingiau. Ypač akį traukė ekstravagantiškų spalvų Manolo Blahnik bateliai, tokiomis aukštomis pakulnėmis, kad modelių kojos drebėjo nuo įtampos.

„Kolekcijai naudojau daug šilko, tiulio, tinklelio. Viliuosi, kad darnioms linijoms, aukščiausiai kokybei, humorui ir ironijai modernios klasikos gerbėjai neliks abejingi. Žinau, kad turi būti ne tik gražu, bet ir noriai vilkima“, - teigė dizaineris.

Pradėjęs nuotakos kostiumu, kolekciją Juozas ironiškai užbaigė maudymosi kostiumėliais. Balti ir kūno spalvos, klasikiniai, elegantiški ir atrodantys lyg antra oda.

Aidint nepriekaištingos muzikos popuri (galėjai išgirsti ir Mendelsono maršą, ir „Sunshine Reggae“, ir ispanų „Quizas, quizas, quizas“) 31 modelio kolekcija neprailgo. Žiūrovai tradiciškai plojo stovėdami, tik gėles ant podiumo apsaugininkai teikti uždraudė. Norintys pasveikinti kolekcijos autorių išėjo į banketo salę ir gurkšnodami šampaną laukė, kol pasirodys vakaro didvyris.

„Mano tikslas labai konkretus: kad viskas būtų aukščiausio lygio – nuo kvietimų iki šampano „Meunier“! – sakė Juozas ir savo kalbas pateisino: šampano netrūko.

Juo ir malonia draugija mėgavosi pulkas žinomų veidų: europarlamentaras Viktoras Uspaskichas su žmona Jolanta, Seimo narys Artūras Zuokas, Jolanta Paulauskienė su dukra Aiste, aktorė Vaiva Mainelytė, aktorius ir laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas su drauge ir jo sūnus Gytis, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, dainininkas Egidijus Dragūnas, verslininkai Vladimiras Romanovas su žmona Svetlana, Nadežda Novickienė, Aleksandras ir Ana Ciupijai, Darius Mockus, Darius Katinas su žmona Vaidile, Irena Marozienė su dukra Birute, Andrius Jankauskas su žmona Vaiva, choreografė Andželika Cholina su seserimi Greta, balerina Eglė Špokaitė, prodiuseris Rolandas Skaisgirys, Laima Mertinienė ir Audronė Usonienė, modeliai Aistė Jasaitytė, Meda Jonaitytė, TV laidų vedėjai Asta Stašaitytė ir Giedrius Masalskis, Jogaila Morkūnas su Asta Valentaite, Aida Žiliūtė ir Danielius Polskis-Gabanna, Daina Bosas, dizainerė Žydrūnė Grigonytė ir kt.

Daugiau apie J. Statkevičiaus naujausią kolekciją skaitykite "DELFI gyvenimo" skiltyje "Stilius ir mada".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją