Buvo laukiama, kada į apdovanojimus pretendavę ir į Verkių rūmus pakviesti parlamentarai baigs svarstyti klausimą dėl pensijų mokėjimo tvarkos.

Pirmasis "Auksinis svogūnas" - šįkart kailių salono "Nijolė" sukurta svogūno formos kailinė kepurė - buvo įteiktas socialinės apsaugos ir darbo ministrei Vilijai Blinkevičiūtei už "rūpestį kiekvienu Lietuvos pensininku".

Atsiimdama apdovanojimą, V.Blinkevičiūtė sakė, kad jis ją įkvepia dirbti dar geriau.

Geriausiu politinės virtuvės kulinaru už metų patiekalą pripažintas Telšių miesto konditerijos cechas "už nuolatinį premjero kepimą". Gauti apdovanojimą šioje nominacijoje taip pat pretendavo buvęs Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis už "lakštingalų kotletus" ir Lietuvos centro sąjunga už "trečią iš eilės prisvilusį blyną".

Metų scenarijaus autoriaus prizą gavo Seimo pirmininkas, socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas už filmą "Aš sumažinau Seimo pirmininką, bet padidinau sklypą".

A.Paulauskui skirtas apdovanojimas buvo įteiktas jo pavaduotojui Gediminui Jakavoniui, kuris žadėjo kitąmet ir pats būti tarp laureatų.

Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas, parlamentaras Vytautas Šustauskas buvo apdovanotas už Lietuvos žydų įvaizdžio formavimą Švedijoje. Jam "svogūną" įteikė "Dviračio žynių" herojus Vytautas Šustrauskis.

Scenoje susitikę du Vytautai draugiškai apsikabino, o V.Šustauskas pripažino, kad Dariaus Balčiūno vaidinamas V.Šustrauskis į jį labai panašus.

"Kartais žiūriu ir galvoju, ir kur rengiau tą mitingą. Tikras mano antrininkas, žinau, kam perduoti ubagų karalystę", - kalbėjo įvairių akcijų rengėjas.

Už atamano vaidmenį filme "Socialdemokratų vestuvės Malinovkoj" apdovanotas kadenciją baigęs prezidentas, socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas, už antraplanį Eugenijaus vaidmenį Ūkio ministerijoje - ūkio ministras Eugenijus Gentvilas.

Geriausiu prototipu pripažintas Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Viktoras Uspaskichas už Viktor Agurkich herojų.

Metų numerio laurai atiteko signatarui Egidijui Bičkauskui už numerius "LRS 152". Be "svogūno" kepurės jam buvo įteikti ir trys papildomi numeriai "LRS 152", jei, pasak Arūno Valinsko, E.Bičkauskas norėtų savo kelionę pakartoti.

Trečią kartą surengtoje "Auksinių svogūnų" ceremonijoje apdovanojimus laureatams teikė žymūs Lietuvos istorijos, meno, politikos žmones - pavyzdžiui, Nijolės Oželytės vaidinama Salomėja Nėris, Vito Tomkaus - Tadas Blinda, Kristinos Kazlauskaitės - paskenduolė Veronika.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją