Spektakliui scenografiją kūrusi Nadežda Gultiajeva išrinkta geriausia scenografe. Už geriausią nepagrindinį vaidmenį "Kristoforą" pelnė Eglė Mikulionytė, suvaidinusi Anušką Michailo Bulgakovo "Meistras ir Margarita", kurį režisavo Oskaras Koršunovas. Lėlių teatro nominacijoje geriausiu pripažintas Kauno lėlių teatras už darbą su vaikais.

Antradienį, Tarptautinę Teatro dieną, Vilniaus rotušėje vykusioje Lietuvos teatro apdovanojimų įteikimo ceremonijoje "Kristoforais" buvo apdovanota P.Čaikovskio "Pikų damos" spektaklio kūrėjai - dirigentas Liutauras Balčiūnas, choro vadovas Česlovas Radžiūnas bei režisierius Gintaras Varnas (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

Operetės kategorijoje geriausiu buvo pripažintas dainininkas Laimonas Pautienius, sukūręs Gustavą F.Leharo operetėje "Šypsenų šalis", Falkę J.Strausso operetėje "Šikšnosparnis", Erminijų K.Millöckerio operetėje "Gasparonė".

Baleto kategorijoje triumfavo balerina Živilė Baikštytė (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras), sukūrusi Mergaitę ir Solistę Igorio Stravinskio "Šventajame pavasaryje", šokusi spektaklyje "Kontrastai" pagal Sergejaus Prokofjevo muziką bei Andželikos Cholinos spektakliuose.

Padėkos "Kristoforas" atiteko režisierei Aurelijai Ragauskaitei. Šiais metais "Kristoforu" apdovanotas menininkas gavo 3000 litų premiją, o kiti du nominantai - po 1000 litų. Taip buvo norima pagerbti ne tik laureatą, bet ir nominuotuosius gauti "Kristoforą".

Nominacijos ir laureatai buvo renkami trejose - teatro, operos (bei operetės) ir baleto - komisijose. Spektakliai buvo renkami nuo 2000 m. kovo 1 d. iki 2001 m. kovo 1 dienos.

Šių metų kandidatūras "Kristoforo" apdovanojimams siūlė šios komisijos: Dramos ir lėlių - Irena Aleksaitė, Audronė Girdzijauskaitė, Ramunė Marcinkevičiūtė, Gražina Mareckaitė, Rūta Noreikaitė, Indrė Daunytė, Valdas Gedgaudas, Vaidas Jauniškis; Operos ir operetės - Jonas Bruveris, Edmundas Gedgaudas, Živilė Ramoškaitė, Jūratė Vyliūtė; Baleto - Aliodija Ruzgaitė, Žilvinas Dautartas, Audronė Žiūraitytė, Helmutas Šabasevičius, Vita Mozūraitė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją