Skolinasi, siuva, nuomoja

Pačiomis prabangiausiomis suknelėmis kiekvieną šeštadienį apsirengia „Šok su manimi“ vedėja Jurgita Jurkutė, kurią puošia dizainerė Ramunė Piekautaitė. Vytautas Šapranauskas taip pat neatsilieka ir kaskart primena: „Mane rengia Marius Gelažnikas“. Tiksliau, jo apranga – iš prabangios šio žinomo žmogaus parduotuvės.

Nors pernai ne vieną dalyvį rengė mūsų garsūs žmonės (pavyzdžiui, Aistė Jasaitytė puošėsi Juozo Statkevičiaus drabužiais), šiais metais visi dalyviai atsiduoda į projekto stilistės rankas.

Dažniausiai šokėjai pasako, kokia jų šokio tema, pagal ją ieškomas kostiumas, kuris arba nuomojamas, arba skolinamas iš analogiško projekto Latvijoje. Pavyzdžiui, smulkutei Šorenai ar sportininkui Vidui Blekaičiui dažniausiai tenka drabužius siūti.

„Pavyzdžiui, viena suknelė tiko ir Ingai Valinskienei, ir Ingai Krukauskienei, nors jų dydžiai skiriasi penkis kartus. Aišku, mes ją siaurinome ir lenkėme, bet buvo stebėtina, kad ta pati suknelė tiko tokioms skirtingoms moterims“, - įdomią situaciją prisiminė stilistė.

Suknelių konkursas

K. Mališauskienė juokavo, kad projektas „Šok su manimi“ jau tapo nebe šokių konkursu, bet suknelių konkursu: „Kartais šokis dar neparuoštas, nors žino, kad bus tango ar valsas, jis prasideda nuo suknelių. Pavyzdžiui, paskutinis Vido Blekaičio su Živilės šokio motyvas prasidėjo nuo rytietiškos partnerės suknelės. Živilei atrinkome tą suknytę ir treneriai sako – darome tokį šokį. Viskas prasideda nuo suknelių!“.

Į kritiką reaguoja jautriai

Stilistė K.Mališauskienė
Paklausta, kaip stilistė ir šokėjai reaguoja į komisijos narių, ypač Jurijaus Smorigino, pasisakymus apie netinkamą kostiumą, per mažai atidengtą krūtinę, per daug išryškintas kūno detales, K. Mališauskienė prisipažino – jautriai.

„Pasakysiu paties Smorigino žodžiais – kam ką skauda, tas apie tai ir šneka. Bandome atsižvelgti, bet su šypsena. Žmonės turi savo nuomonę. Jeigu jam tai atrodo, tai jo problemos. Aišku, saikingai atsižvelgiame“, - kalbėjo pašnekovė.

Nors, pasak stilistės, visi norai yra įgyvendinami, bet kai kurie dalyviai turi savo griežtesnius pageidavimus: „Pavyzdžiui, Marius Kiltinavičius išsako ne pageidavimą, kad noriu štai tokių marškinėlių, o iškart susikuria sau stilių. Nori būti tai dendis, tai hipis, koks nors klasikinio įvaizdžio žmogus. Jį sunkiau perkalbėti, nes jis žino, ko nori ir mato viziją“.

Pasak pašnekovės, išskirtiniu įvaizdžiu vis nustebinantis G. Ivanauskas nėra toks jau drąsus, štai nusidažyti veidą juodai jį įkalbėjo stilistė. „Lyg ir norėjo, bet ir bijojo, kad komisija neapkaltintų primityvumu. Nesinori, kad visai Lietuvai pasakytų, jog tu – primityvus, kolūkietis ar traktoristas. Kiekviena ta pretenzija būna labai išgyventa ir dėl šokio, ir dėl drabužio“, - kalbėjo ji.

K. Mališauskienę ypatingai žavi Justinas Jankevičius, kuris apsivilko fraką pirmą kartą gyvenime ir tiesiog visus nustebino. „Jam labai tinka ir kaskart labai laukiu standartinių šokių“, - šypsojosi ji.

Pagyrimų ji negailėjo ir scenos primadonai Ingai Valinskienei, turinčiai didelę sceninę patirtį ir su kuria dirbti – labai paprasta.

„Ne ne, nėra projekte princesių tikrai”, - šypsojosi stilistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją