- Iveta, pastaruoju metu Lietuvoje visi griebiasi už galvos ir džiaugdamiesi vieni kitų klausinėja: „Kas toji Iveta Lukošiūtė? Iš kur ji, ta talentingoji lietuvaitė?“. Kaip į tokias kalbas reaguoji?

- Jau prisiskaičiau nemažai atsiliepimų ir komentarų apie save internete. Man labai malonu, kad tiek daug lietuvių palaiko mane, džiaugiasi mano sėkme. Apskritai malonu, jog tautiečiai domisi tuo, ką aš darau. Žinoma, siekiau šokių aukštumų tik dėl savęs, bet kai kiti žmonės tuo džiaugiasi, palaiko ir didžiuojasi, tuomet man tik dar smagiau siekti užsibrėžtų tikslų.

- Papasakok savo gyvenimo istoriją. Kaip, kada ir kokiomis aplinkybėmis atsidūrei Amerikoje?

- Iš pradžių į Ameriką išvyko mano mama. Aš tuo metu gyvenau ir mokiausi Klaipėdoje. Mama neplanavo ilgam būti už Atlanto, bet viskas nutiko priešingai. Ilgainiui ji ėmė manęs klausinėti, ar aš nenorėčiau atvykti gyventi ten. Iš pradžių nenorėjau, nes Lietuvoje man puikiai sekėsi mokytis, šokti. Vis dėlto vėliau apsigalvojau. Tuo metu man buvo septyniolika metų.

- Nebuvo baisu išvykti už Atlanto ir palikti šalį, kurioje gimei ir užaugai?

- Prieš išvykstant, negalvojau, kad su Lietuva atsisveikinu visam laikui. Tiesiog tuomet maniau, jog jeigu man nepatiks, visada galėsiu grįžti atgal. Neslėpsiu, sėdėdama lėktuve, ašarojau.

- Tau turėjo labai patikti Amerikoje, jeigu nusprendei ten pasilikti, baigti 12-ą klasę ir toliau mokytis šokti...

- Kai atvykau į JAV, apsigyvenau Čikagos priemiestyje. Buvo sunku, nes prastai mokėjau anglų kalbą. Iš pradžių turėjau tik turistinę vizą ir negalėjau gauti darbo. Be to, man reikėjo išsilaikyti automobilių teises, kad galėčiau lengviau nuvykti, kur reikia. Teko kabintis į kitokį nei Lietuvoje gyvenimą, buvo daug pasikeitimų. Vis dėlto, kai pradėjau mokytis koledže, aš supratau, kiek daug galimybių yra Amerikoje.

Iveta Lukošiūtė ir Ghermanas Mustucas - DELFI nuotraukų galerijoje:

- Teko girdėti, kad tau netrūko pasisekimo tarp šokėjų. Galima sakyti, kad ir meilė tave užlaikė už Atlanto?

- Su dabartiniu savo partneriu Ghermanu Mustucu susitikau prieš 6-erius metus, galima sakyti, kad vienu metu persikraustėme į Niujorką, kur iki šiol ir gyvename. Tiesa, prieš tai aš irgi draugavau su šokėju – Artūru Narbutu. Buvome pora ir ant parketo, ir gyvenime. Įdomu tai, kad kol šokau su Artūru, nuolat šokių čempionatuose susimatydavau ir su savo dabartiniu mylimuoju ir šokių partneriu Ghermanu. Kai mes su Artūru išsiskyrėme, kone iš karto man paskambino Ghermanas ir pasiūlė šokti kartu.

- Tuomet šokiai peraugo ir į meilę?

- Iš pradžių tik šokome kartu. Nusprendėme, kad tai bus geriausia daryti Niujorke. Jis iš Jutos valstijos, o aš iš Čikagos, tą pačią dieną atskridome į Niujorką. Vėliau susiradome butą, pradėjome kartu gyventi. Taip palengva viskas ir išsirutuliojo.

- Su Ghermanu kartu esate jau apie šešerius metus. Galbūt jau spėjote ir susituokti?

- Ne, mes nesusituokę. Kai gyveni Amerikoje, retai kyla minčių susituokti. Čia žmogus daro taip, kaip jam reikia. Jei norisi, tuokiesi, jei ne, gyveni drauge be santuokos. Aš daugiau apie santuoką susimąstau, kuomet grįžtu aplankyti Lietuvos. Tuomet visi giminės klausinėja kada tuoksiuosi, kada bus vaikai... Kita vertus, šokių pasaulyje daugelis vėlai tuokiasi ir kuria šeimas, kadangi koncentruojasi į savo karjerą. Aš tiesiog gyvenu kitokiame pasaulyje.

- O kaip vaikai? Nejaugi, nenorėtum sūpuoti savo pirmagimio?

- Žinoma, aš jų noriu ir susimąstau apie tai. Žinau, kad jie bus, tik gal dar ne šiemet.

- Suprantama, dabar sparčiai kopi karjeros laiptais, tau puikiai sekasi. Matyt, šiuo metu Tavo gyvenime kiti prioritetai...

- Manau, kiekvienam žmogui savas laikas. Maniškis dar ateis (juokiasi).

- Ar pagalvoji apie grįžimą gyventi į Lietuvą?

- Kiekvieną kartą, kai grįždavau į Lietuvą, tą laiką leisdavau su dideliu malonumu. Kaskart džiaugdavausi matydama, kaip Lietuva keičiasi, gražėja. Kiekvieną sykį sakydavau, jog galėčiau čia gyventi. Vis dėlto, dabar daugiausiai laiko praleidžiu keliaudama – ne taip dažnai būnu Amerikoje. Galima sakyti, kad esu pasaulio pilietė, bet mano širdis – Lietuvoje.

29-erių I.Lukošiūtė - buvusi „Žuvėdros“ šokėja, pernai su partneriu Ghermanu Mustucu tapusi pasaulio čempione dešimties šokių planetos pirmenybėse Vokietijoje. Taip pat praėjusį savaitgalį jie apgynė pasaulio čempionų titulą Kanadoje. Daugiau nei dešimt metų JAV gyvenanti lietuvė varžybose šoka kaip JAV atstovė.

Ivetė Lukošiūtė ir jos partneris Ghermanas Mustucas - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją