J. Smoriginui dažniausiai keliauti tenka drauge su žmona, tačiau šįkart į kelionę vyras leidosi vienas. Pasak garsaus choreografo, jis paniškai bijo skrydžių ir aukščio, tačiau keliaujant drauge su žmona jam pavyksta baimę nuslopinti.

„Tai ir pasakiau žmonai: numirsim kaip Romeo ir Džiuljeta, ir bus gerai“, - juokavo šokėjas.

J.Smoriginas nepagailėjo kritikos strėlių oro bendrovei, kurios paslaugomis naudojosi dar šį savaitgalį. „Už skrydį sumokėjau tiek daug, o jie tokie skriagos, įmetė kažkokią vieną „bulką“ ir sulčių“, - pasipiktinęs „Vilniaus baleto“ meno vadovas.

Choreografas DELFI tikino radęs išeitį, kaip skrydžio metu nuslopinti baimę: „Prisipumpinau“ alaus“, - juokėsi jis ir toliau tęsė pasakojimą apie kankinamą baimės jausmą.

„Aš bijau skrydžio. „Išsinešiojau“ per daugelį metų teatre. Mes aktoriai, pas mus yra paruošta mizanscena širdyje, mes patys tą iššaukiame. Ir pas mane „išsinešiojo“ nervai, jautrumas ir atsirado fobija lėktuvams, liftams“, - aiškino J. Smoriginas.

Pokalbio metu ponas Jurijus prisiminė ir kelionę į vieną radijo studiją, esančią Vilniaus spaudos rūmų 17-ajame aukšte. „Aš jiems ir sakau: išprotėjot, aš neužkilsiu, prisi... tuose liftuose. Nu bijau aš to aukščio, velnias...“, - juokėsi jis.

Per savaitę, praleistą Helsinkio baleto mokykloje J. Smoriginas pastatė dvi choreografines kompozicijas. Kiekviena jų – keturių minučių trukmės.

„Tai koncentruotas numeris, kuris parodo šokėjo charakteristiką, techniką, emocionalumą“, - apie intensyvų praeitos savaitės darbą Helsinkio baleto mokykloje pasakojo choreografas.

Paprašytas papasakoti, ką be darbo mokykloje veikė, kur pramogavo, choreografas tvirtino linksmybės neturėjęs nė minutės laisvo laiko. J. Smoriginimo tvirtinimu, jis uoliai dirbo nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro. „Niekur nebuvau, ir net nesifotografavau, dirbau koncentruotai“, - patikslino jis.

J. Smorigino manymu, Helsinkis yra per daug tvarkingas miestas. Kaip sakė choreografas, suomiai dėl minėtos tvarkos yra subanalėję.

„Jie labai bijo kiaulių gripo. Kur tik eini, visur spirito pripildyti pulverizatoriai. Pas mus tai „alkašai“ tuoj viską pultų ir išgertų“, - juokėsi jis.

Baleto šokėjas DELFI pasakojo, kad į Suomiją statyti dviejų baleto numerių vyko ne savo malonumui. Esą jis – vienas daugiausiai uždirbančių choreografų Lietuvoje, todėl gavęs pasiūlymą, tiesiog pasinaudojo proga užsidirbti.

Baletmeisteris prasitarė Suomijoje uždirbęs daug pinigų. Esą tai ir buvo pagrindinis kelionės į Helsinio baleto mokyklą tikslas.

„Aš gerai apmokamas choreografas esu. Čia be gyrimosi. Juk šalia meno turi būti ir užmokesčiui už butą. Labai labai gerai uždirbau, likau patenkintas“, - pasakojimą apie savaitės trukmės viešnagę Suomijoje baigė J. Smoriginas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją