Atidarymo vakarą buvo pristatytos trijų menininkų parodos: tapytojos ir keramikės Rolanos Čečkauskaitės žaismingos figūrinės kompozicijos, Sigito Staniūno romantika ir magija bei Tautvydo Davainio psichodelinės vizijos.

„Anksčiau čia matydavome batų parduotuves, keitimosi sindromo elementų. Žinote, man nuostabu dabar matyti žydinčias gėles XIV-XV a. namo rūsyje ir tai yra mūsų promočiučių istorija. Aš dėkingas už didžiulę garbę pristatyti „Spalvų ir garsų“ spindesį šitose, tarsi piligrimo properšose, erdvėse, kurios turi istorinę praeitį kartu su kolegomis, nuostabiais meistrais, kurie neturėtų taip stengtis susireikšminti, bandyti tapti tais ar tais. Mes esame savi, kaip žydinčios gėlės yra savyje“, - visus susirinkusius pasveikino S. Staniūnas.

Maestro kalba taip sujaudino sausakimšose patalpose susirinkusias ponias, kad jos pradėjo ne tik audringai ploti, bet ir palydėjo ją bravo šūksniais.

„Maestro Paulius Kilbauskas laiko saulėgrąžą, kurią dar vienas romantikas maestro Vincentas van Gogas kažkada nutapė, siekdamas perduoti paprastą laišką – meilę, aistrą ir tikrumą. Spalvose yra muzikos grožis, mūsų dvasios esmė. Kartais pakilkime iš to banalaus tamsumo, pilkumo, juk labai malonu matyti damas ryškesniais šalikais pilką rudenį, labai malonu matyti spindinčias akis ir tikrumo spalvas. Kartais su jomis reikia pabūti...“, - pridūrė kūrėjas, sulaukęs papildomų susižavėjimo atodūsių.

Ši šimto penkiasdešimties kvadratinių metrų „Pilies“ galerija yra pirmoji Lietuvoje menininkų atstovybės principu veikianti galerija. „Mūsų veiklos principas skiriasi nuo kitų šalies galerijų. Menininkų darbus visose salėse eksponuosime be antkainio, todėl kūrinius galėsime parduoti tokiomis pat kainomis, kokiomis juos parduoda menininkai savo dirbtuvėse. Čia bus galima su jais derėtis ir dėl kainos. Mes vadovaujamės tokia nuostatas – talentams reikia padėti, nes vidutinybės išplaukia patys“, – apie savo veiklą kalbėjo D. Stachura.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją