„Čia aš ateityje?“, - vos priėmusi dovaną A.Šeštakauskaitei tarė vakaro kaltininkė, matyt tikėdamasi atsakymo „Taip“. „Ne, čia jūs dabar“, - paaiškino Andrija. Panašu, kad I. Starošaitė dovana neliko labai patenkinta. Mat portrete pavaizduota moteris atrodė kur kas vyresnė, nei 40-ąjį jubiliejų šventusi dainininkė. Salėje buvę žmonės akimirkai subruzdo, tačiau netrukus linksminosi traukdami gerai žinomas dainas.

Beje, „pasendinimas“ buvo ne vienintelis akibrokštas garsiai dainininkei. Atlikusi pirmąją dainą I. Starošaitė sulaukė ir savo vyro, dainininko Žilvino Žvagulio bei jųdviejų sūnaus Vakario, ketvirtadienį šventusio 10-ąjį gimtadienį, sveikinimų. Vos baigus Irenai dainuoti, sūnus, o netrukus ir pats Žilvinas, virvėmis buvo nuleisti į sceną skambant gimtadienio dainai.

„Sugadinot grimą“, - juokais sveikintojams burbtelėjo išbučiuota I. Starošaitė. -„Sutaisysim“, - užtikrintai tarė Ž. Žvagulis. „Kadangi šiandien Irena yra laimingas žmogus, kaip ir aš, kadangi mes šiandien švenčiam ir Vakario gimtadienį, pasveikinti ateis ir „dėdė dviratis“ (Arūnas Valinskas – aut. past.).

Į sceną atvežęs dviratį A. Valinskas buvo sutiktas audringais plojimais. „Labas vakaras. Miela Irena, pirmiausiai norėjau pasakyti, kad didžiausią dovaną iš dangaus tu ką tik gavai. Šios gėlės – tau. Jos kuklios, kuklus atspindys to, ką tau norėčiau pasakyti. Bet aš tikiuosi, kad viską tau per gyvenimą jau yra pasakęs ir dar pasiruošęs pasakyti Žilvinas. Tikrai su meile nuo manęs ir Ingos“, - scenoje teikdamas gėles dainininkei kalbėjo A. Valinskas.

Buvęs Seimo pirmininkas sveikino ne tik I. Starošaitę, bet ir jos sūnų. A. Valinskas vaikui įteikė dviratį. „Buk savo tėčiui ir mamai rytas, nors tavo vardas ir Vakaris“, - baigdamas sveikinti I. ir Ž. Žvagulių sūnų linkėjo A. Valinskas.

Vyras prisipažino, kad renginio organizatoriai turėjo planų į sceną virvėmis nuleisti ne tik V. ir Ž. Žvagulius, bet ir patį A. Valinską. Atstatydintas Seimo pirmininkas šyptelėjęs paaiškino, kodėl nepasiryžo tokiai „avantiūrai“: „Prieš porą savaičių mane ir taip nuleido“.

Renginio metu netrūko ir kuriozų. Įpusėjus koncertui buvo paskelbta pertrauka. Kaip paaiškėjo vėliau, organizatoriams iškilo techninių nesklandumų. Pertraukos metu pasijuokta iš keturių I. Starošaitės gerbėjų: Rimonos, Erikos, Andrijos ir Stanislovo.

Vienas renginio vedėjų Dainius Martinaitis į sceną pasikvietė dvi merginas, sėdėjusias pirmoje eilėje greta scenos. Pakvietęs merginas, Dainius ėmė jų klausinėti nereikšmingų klausimų, tarsi versdamas pašnekoves jaustis nepatogiai. Iš pradžių aktorius Rimoną ir Eriką mokė, kaip derėtų stovėti scenoje, kaip ir kur laikyti savo rankas, kai publika stebi. Netrukus merginų buvo paprašyta padainuoti. Deja, to padaryti I. Starošaitės gerbėjos neišdrįso. Tuoj pat į sceną buvo pakviesti ir kiti vakaro vedėjai – Jonas Radzevičius ir Jogaila Morkūnas. Nežinia kokiu tiklu į sceną užlipę vyrai šiek tiek pasisukioję dingo. Iš pradžių kalbėta apie galimus duetus, vėliau prašyta ketureilio Irenai ir galiausiai... į sceną D. Martinaitis pakvietė dar vieną vakaro svečią Stanislova, „dėl kvapo“. Tačiau ir scenoje pasirodęs vyras nelabai suprato, kokiu tikslu čia buvo pakviestas.
Panašu, kad scenoje stovėjusi ir nesupratusi, kaip turėtų elgtis Erika, pasijuto išjuokta. Mergina sugrįžo koncerto stebėti į savo vietą. Žodžiu, beveik cirkas.

„Martinaiti, viskas ok, baik savo programą“, - iš užkulisių pasigirdo Ž. Žvagulio balsas. Paprašęs scenoje likusių Andrijos, Rimonos bei Stanislovo padainuoti I. Starošaitei „Ilgiausių metų“, D. Martinaitis programėlę baigė.

Koncerto metu scenoje su I. Starošaite pasirodė ir parlamentarė, Tautos prisikėlimo partijos narė Inga Valinskienė, grupė „Quorum“, Karina Krysko, Ovidijus Vyšniauskas, Birutė Dambrauskaitė, „El Fuego“, Česlovas Gabalis. Pasveikinti jubiliatės savo dainomis atvyko ir Viktorija Perminaitė, „Blogos mergaitės“, „Pikaso“, pristatę savo naująjį kūrinį, Milana Rozenkovič bei kiti.

Jubiliejinio I. Starošaitės koncerto akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją