„Kaip tik dabar kraunuosi daiktus. Jei būčiau ilgiau gyvenęs Islandijoje, rugsėjo 11-ąją sueitų metai, kai išvykau iš Lietuvos“, - dar antradienį besiruošdamas kelionei DELFI kalbėjo dainininkas.

Nors atlikėjas sako, jog į tėvynę grįžta visam laikui, atskleidė į Islandiją dar ketinanatis sugrįžti keletą kartų. „Turiu ir atgalinį bilietą. Viskas nėra taip, kad Islandijoje galutinai esu sudėliojęs taškus“, - sakė jis.

Paklaustas, ar vienu sykiu E. Lubys parsigabens visus savo daiktus į Lietuvą, dainininkas atsakė trumpai: „Be šansų. Net ir automobilis pasilieka, ir gitaros, dviračiai bei daug kitų daiktų".

Paprašytas papasakoti, kaip jaučiasi prieš kelionę, kai žino, kad netrukus reikės skirtis su žmonėmis, kuriuos pamilo ir kokiomis nuotaikomis Amberlife išgyvena permainas, dainininkas sakė kol kas nesuprantąs, kas vyksta.

„Viskas tiesiog vyksta savaime. Kai grįšiu į Lietuvą po metų, manau, pamatysiu skirtumus po praėjusių metų užsienio šalyje“, - trečiadienį DELFI atviravo E. Lubys.

Nors atlikėjas pasakojo pasiilgęs gimtinės, tvirtino turįs įvairią nuomonę apie Lietuvą. „Turiu galvoje žmones. Jie Lietuvoje kitokie, ne tokie drąsūs ir pasitikintys savimi, kaip kitur. Stebėdavausi, kad mane labai greitai identifikuodavo, jog esu iš Rytų Europos. Po metų, praleistų Reikjavike, pats matau tuos skirtumus“, - atviravo atlikėjas ir paaiškino, kad skirtumai tarp islandų ir lietuvių, ypač senyvo amžiaus žmonių, labai pastebimi.

„Galime neigti kiek norime, tačiau sovietai paliko didelį palikimą mums ir jis ryškiai matosi, tačiau yra ir puikių dalykų Lietuvoje, kurių nėra niekur kitur. Turime unikalią gamtą, istorinį palikimą, Trakus, Vilniaus senamiestį, Klaipėdos uostą, Nidą, nacionalinius parkus bei kitus dalykus“, - mano Amberlife.

Dainininko manymu, lietuviams pagaliau reiktų išmokti save mylėti. „Lietuviams to trūksta, reikia laiko, ko gero“, - kalbėjo E. Lubys.

Amberlife sakė, kad prieš kelionę jaučiasi puikiai ir yra gerai nusiteikęs. „Pasiilgau savo artimų žmonių ir man tai svarbiausia. Žadu ir koncertuoti. Jaučiu kelionės virpuliuką, kuris yra visada kur nors vykstant. Skrisiu per Kopenhagą, nes tiesioginių skrydžių iš Reikjaviko į Vilnių nėra“, - prieš pat skrydį DELFI kalbėjo Amberlife.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį į Vilnių atskridęs dainininkas iškart automobiliu vyko į Klaipėdą. „Jau šiandien esu suplanavęs repeticiją, o penktadienį turėsiu ir pirmąjį sugrįžimo į Lietuvą koncertą", - sakė jis.

DELFI paklaustas, kaip jaučiasi po kelionės, Amberlife atsakė su humoru: „Vilniaus oro uostas... Gūdu kaip Rusijoje. Krizės išvagoti žmonių veidai. Viskas labai baisu“, - kalbėjo dainininkas ir tuoj pat paaiškino, kad juokauja.

„Iš tiesų labai geras jausmas apėmė sugrįžus namo. Kelionė truko šešias valandas, todėl esu pavargęs. Po metų sugrįžti yra tikrai labai smagu“, - kalbėjo dainininkas.

Vos atskridęs į Vilnių, Amberlife iškart pajudėjo Klaipėdos link. „Jie nežino, kad aš grįžtu. Nei tėvai, nei sesuo. Grįšiu ir skambinsiu į duris, žadinsiu, nes neturiu rakto. Nerealiai laukiu tėvų reakcijos. Apie tikslią mano grįžimo datą niekas nežino. Aš netgi filmuosiu viską, - šypsojosi dainininkas.

E. Lubys prisiminė ir koncertus Lietuvoje, kurių taip pat sakė labai pasiilgęs. „Vėl noriu bendravimo su publika. Tikiuosi jau greit susitikti su žmonėmis, kurių akis dar taip neseniai mačiau būdamas scenoje. Bus smagu tai vėl patirti. Mes paruošėme daug naujų dainų, bet ištraukėme ir senų, kurių negrojome gyvai. Koncertų Lietuvoje programa bus įvairi", - atskleidė Amberlife.

Amberlife visiems savo gerbėjams išduoda ir būsimų koncertų Lietuvoje grafiką:

Rugsėjo 11-ąją Palangos klube „Vandenis“
Rugsėjo 12-ąją Klaipėdos klube „Roxy“
Rugsėjo 17–ąją Vilniaus klube „House of music“
Rugsėjo 18-ąją Šiaulių klube „Martini“
Rugsėjo 19-ąją Klaipedos klube „Cafe kubu“ - akustinis koncertas.

Amberlife įspūdžiai Islandijoje – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją