G. Daugėlai atstovaujantis advokato padėjėjas Augustinas Vaičiūnas teismui taip pat pareiškė, kad prodiuseris yra raštu kreipęsis į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę, kurios paprašė pateikti visą su jo įvykiu, kai jis buvo pristatytas pas medikus, susijusią medžiagą.

Šia medžiaga prodiuseris bandys įrodyti, kad nepagrįstai yra patrauktas atsakomybėn.

„Kol kas jos dar negavome, bet medikai žadėjo greitai pateikti“, - aiškino advokato padėjėjas. Teismas nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti iki rugpjūčio 24-osios – tikimasi, kad tuomet prodiuseris pasirodys teisme.

G. Daugėla jau yra nubaustas 500 litų bauda dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Prie roko operų „Meilė ir mirtis Verenoje“, „Tadas Blinda“ bei miuziklo „Velnio nuotaka“ kūrimo prisidėjęs G. Daugėla dabar yra patrauktas atsakomybėn dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų, kuriais buvo sukeltas nežymus sveikatos sutrikdymas bei turto sugadinimas.

Be to, policijos pareigūnai prodiuserį prašo nubausti dėl neblaivumo patikrinimo vengimo. Šis pažeidimas yra prilyginamas vairavimui esant neblaiviam, už tai numatyta bauda iki 3 tūkst. Lt, vairuotojo pažymėjimo atėmimas iki trejų metų ir netgi areštas iki 30 parų.

G. Daugėla nemalonumų sulaukė po kovo 13-osios įvykių Vilniuje, kai Antakalnio ir Lizdeikos gatvių sankirtoje sukėlė avariją. Apie 21 val. prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos sustojo automobilis „Audi“, į kurį rėžėsi dideliu greičiu iš paskos atlėkęs prodiuserio vairuojamas prabangus automobilis „Lexus“.

Nuo smūgio „Audi“ išlėkus į perėją, buvo partrenkti trys tuo metu per perėją ėję žmonės. 18 ir 24 metų pėstieji patyrė įvairių sumušimų, merginai atvykę medikai nustatė blauzdos plėštinę žaizdą.

Susidūrimo būta labai stipraus: „Audi“ nušoko nuo kelio, nuskriejo nuo šlaito ir sustojo ant šaligatvio.

Į eismo įvykį atvykę du Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai buvo priversti išsikviesti pastiprinimą, nes, pasak policininkų, G. Daugėla esą vos pastovėjo ant kojų ir jį reikėjo nuvežti į Vilniaus priklausomybės ligų centrą blaivumui patikrinti.

Netrukus atvykę pareigūnai G. Daugėlą įsisodino į tarnybinį automobilį, kuriame jis policininkus iškeikė rusiškais keiksmažodžiais ir netgi jiems pasipriešino. Policijos patruliai savo tarnybiniuose raštuose yra nurodę, kad automobilį „Lexus“ vairavęs prodiuseris atrodė lyg buvęs visiškai girtas – nuo vyriškio esą sklido stiprus alkoholio kvapas, jis nerišliai kalbėjo bei svirduliavo.

„Mums važiuojant automobiliu į Priklausomybės ligų centrą jis pradėjo garsiai keiktis, mus įžeidinėti, - yra pasakojęs policijos patrulis Tadeušas Griniukas. – „Jūs, by.., pede..., kur mane vežate?“ – nei iš šio, nei iš to jis pradėjo ant mūsų šaukti, sakė, kad „mentai nupi..., tai yra pavogė ir sudaužė mano automobilį, paskui prigirdė ir dabar mane kažkur veža“. Kai automobilis sustojo sankryžoje prie šviesoforo, jis bandė atsidaryti automobilio dureles ir pasprukti“.

Policininkas teigė, kad G. Daugėla netrukus buvo sutramdytas, nors vienam pareigūnui prodiuseris kartą smogė alkūne, o kitam – spyrė iš kojos į krūtinę.

Į Priklausomybės ligų centrą nuvežtas prodiuseris atsisakė pasitikrinti blaivumą ir toliau elgėsi įžūliai – įžeidinėjo ne tik jį atvežusius policininkus, bet ir medicinos personalą. Be to, jis žadėjo pareigūnus atleisti iš darbo.

„Mano darbe buvo daug žmonių, kurie sakydavo, jog yra garsūs ir grasindavo atleisti iš darbo, tačiau į tai jau nebekreipiu dėmesio“, - yra prisipažinęs Vilniaus policijos patrulis Artūras Čereška.

Už pasipriešinimą pareigūnams bei jų įžeidimą G. Daugėlai Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas birželį skyrė 500 litų baudą. Administracinę bylą išnagrinėjęs teismas paskelbė, kad G. Daugėla yra ne kartą baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, be to, anksčiau teisme buvo nagrinėta baudžiamoji byla, bet prodiuseris dėl kaltinimų buvo išteisintas.

Tiesa, G. Daugėla nesutiko su policijos kaltinimais ir raštu paaiškino, jog pareigūnai neturėjo teisės jo vežti nustatyti blaivumo, kol nebuvo atlikta eismo įvykio apžiūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją