Kaip RIA "Novosti" pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija, Indijos premjeras Atalas Behari Vajpayee (Atalas Beharis Vadžpajus) asmeniškai rūpinasi, kad būtų išsaugotas ir įamžintas unikalus garsaus rusų kultūros veikėjo N. Rericho ir jo šeimos palikimas.

Iš savo fondo Indijos ministras pirmininkas papildomai skyrė ketvirtį milijono JAV dolerių, už kuriuos žadama ne tik rekonstruoti Vakarų Himalajuose, Kulu slėnyje, esantį muziejų, bet ir paversti jį tarptautinio lygio kultūros centru.

Iš Sankt Peterburgo kilęs N. Rerichas (1874-1947) lygiai prieš šimtą metų lankėsi ir Lietuvoje. 1918 m. emigravo į JAV, nuo 1936 m. iki mirties nuolat gyveno Indijoje. N. Rerichas laikomas vienu iš vadinamojo istorinio peizažo žanro kūrėjų. Nutapė moderno, bizantinės dailės bruožų turinčių emocingų, ryškių peizažų, istorinių kompozicijų, apipavidalino Sergejaus Diagilevo rusų baleto trupės spektaklių, sukūrė freskų, mozaikų, pano eskizų.

Be meninės kūrybos, N. Rerichas surengė dvi ekspedicijas po Centrinę ir Rytų Aziją, surinko daug archeologinės ir etnologinės medžiagos, domėjosi budizmo filosofija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją