Knygos autorės Meilės Jančorienės teigimu, Larisa neturi jokių žvaigždiškų kaprizų. Esą ji nuoširdžiai papasakojo savo gyvenimo istoriją, nenuslėpdama net pačių skaudžiausių išgyvenimų, kurie atspindėti knygoje.

Įdomu, jog M. Jančorienė, sužinojusi, kad teks rašyti L.Kalpokaitės biografiją, sugalvojo gudrų būdą, kaip aktorę įkalbėti šiai „avantiūrai“. Žurnalistė, paskambinusi aktorei telefonu, paprašė interviu ir pasiūlė susitiki. Tik moterims pažvelgus viena kitai į akis, Meilė atskleidė visas kortas: „Gavau užduotį parašyti jūsų biografiją“.

L. Kalpokaitė pasakojo, jog tai jai buvo labai netikėta, tačiau ilgai nedvejojo ir sutiko bendradarbiauti.

Aktorės romansų bei knygos autorės pasakojimo apie knygos atsiradimo istoriją pasiklausyti į vieną Vilniaus knygynų užsuko scenaristas ir režisierius Alvydas Šlepikas, režisierius Raimundas Banionis, prodiuseris Rolandas Skaisgirys, „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė, dizaineris Egidijus Rainys, humoristas Vitalijus Cololo, operos solistė Aušra Cicėnaitė, aktorius ir režisierius Sigitas Račkys, aktorius Ridas Jasiulionis ir kiti.

Būtų keista, jei tokia svarbia proga aktorės pasveikinti neatvyktu jos vyras, taip pat aktorius, Jonas Braškys. Vyras nesėdėjo pirmosiose eilėse tarp L. Kalpokaitės gerbėjų, sukdamas ratus knygyne jis uoliai saugojo žmonos sidabro spalvos rankinuką, pasikabinęs jį ant peties.

Bene linksmiausią kalbą rėžė A. Večerskis, būrį susirinkusių privertęs leipti iš juoko. „Visas Larisos gyvenimas yra susietas su manimi. Atėjo į teatrą - gelbėjau, neturėjo darbo – gelbėjau. Buvau nudžiugintas, kad turiu tokią nuostabią partnerę, - kalbėjo teatro vadovas.

Vyras tikino besidžiaugiąs, kad aktorei pavyko išsipasakoti knygos autorei. „Knygą perskaičiau nuo pradžių iki galo. Visada džiaugiuosi leidiniais, kurie spausdina mano nuotraukas, ir šįkart suradęs bent kelias, sveikinu ir skatinu išleisti dar kelis knygos tomus”, - rimtai kalbėjo aktorius, kai tuo tarpu susirinkusieji susiėmę už pilvų kvatojo.

„Aš nieko protingo nenoriu pasakyti, išskyrus tai, kad ši švari, didelė moteris į didelę mūsų teatrinę kultūrą įdėjo didelę pėdą. Ir visiškai negaila, kad pirmiausiai yra išleista knyga apie ją, o ne apie mane”, - kalbėjo garsenybė ir prisipažino, kad yra labai pavydus.

Esą todėl namuose ant L.Kalpokaitės knygos viršelio A. Večerskis užbraukęs aktorės pavardę ir jos vietoje įrašė: Adolfas Večerskis.

Tokie žodžiai knygynę sukėlė tikrą audrą ir tuos, kurie nesupranta humoro, privertė aiktelėti.

„Čia būdamas norėčiau tau padėkoti už didelę širdį, už nuoširdumą dirbant. Būk tokia tyra ir graži, tą visuomet sakau savo uošvei, ir išlaikyk tą trapumą, kurį čia atnešei. Ir tave myliu žinok. Labai myliu talentingus žmones. Larisa, aš tave myliu”, - prisipažino A. Večerskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją