Retomis onkologinėmis ligomis sergančiųjų draugija „Rolld“ kartu su JAV sarkomų grupe „Team Sarkoma“ liepos 17-26-ą dienomis organizuoja „Tarptautinę sarkomų savaitę“. Himno pristatymas – vienas „Tarptautinės sarkomų savaitės“ projektų, kurį lietuviams pavyko įgyvendinti.

Renginyje dalyvavusi retomis onkologinėmis ligomis sergančiųjų gydytoja Kristina Andrėkutė kalbėjo, kad toks himnas yra be galo reikalingas. Pasak specialistės, apie onkologinius susirgimus visuomenė turėtų kalbėti dažniau, o himnas, kurį atlieka ryškiausieji Lietuvos atlikėjai, padės atkreipti visuomenės dėmesį į problemą.

„Nusprendėme, kad reikėtų žmonėms garsiai pasakyti apie vėžį jaunų žmonių tarpe, apie sarkomas. Reikėtų himno vėžio ligoniams. Kadangi Eglutė – Sashos Son(g) gerbėja, pasitarę ir su kitais ligoniais vieningai nusprendėme, kad jis būtų pagrindinis atlikėjas šiai dainai“, - apie atlikėjų himnui pasirinkimą aiškino medikė.

K. Andrėkutė pasakojo, kad Sasha Son(g) susidomėjo idėja ir netrukus apsilankė ligoninėje, bendravo su jaunaisiais ligoniais. „Susigraudinęs jis pats tapo kaulų čiulpų donoru“, - pasakojo gydytoja.

Portalo DELFI paklausti, kaip jaučiasi dainuodami himną vėžiu segantiesiems, atlikėjai tvirtino padarę gerą darbą.

„Geras jausmas. Daryti gerus darbus yra normalu. Galvoju, kad prisidedu prie idėjos atkreipti žmonių dėmesį į šią ligą“, - atviravo G. Vitkauskaitė. V.Baumila pridėjo, kad nė vienas, prisidėjęs prie projekto, neturėjo jokių asmeninių tikslų pasirodyti visuomenei ar pasireklamuoti. „Gera daryti gera“, - kalbėjo Vaidas.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją