Skandalingąją Dž. Butkutę kalbina savaitraštis "Savaitė":

Džordana, bestseleriu pretenduojančią tapti knygą apie jūsų gyvenimą parašė žurnalo „Panelė“ vyriausioji redaktorė Jurga Baltrukonytė. Judvi – draugės?

Mes labai susidraugavom. Tai žmogus, kurį labai gerbiu. Ji sugebėjo išklausyti mane, paguosti, buvo šalia, kai man to reikėjo.

Kaip gimė knyga?

Mudvi labai daug laiko praleidome drauge. Ji tarsi tapo mano nuodėmklause. Sugriūdavome į lovą ir šnekėdavome valandų valandas. Man reikėjo su kuo nors būti atvirai, o draugų neturėjau.

Bičiuliai nuo jūsų nusisuko?

Daug kas nuo manęs nusisuko. Žurnaluose, televizijoje pasirodė apkalbomis grįsti reportažai. Apie mane šnekėjo visi tai, ką norėjo, net jeigu kalbos nė iš tolo nepriminė tiesos. Norėjosi viską nutraukti. Taip, aš nesu be nuodėmės, tačiau ne visos man priskiriamos nedorybės yra mano. Norite skandalingų faktų? Prašom. Jų mano gyvenime yra. Tačiau nereikia nieko išpūsti, iškraipyti. Viskas, ką jums reikia žinoti apie mane, yra mano knygoje.

Kai kurie faktai gali sukrėsti. Pavyzdžiui, tai, kad dirbdama mokytoja jūs „beveik susidėjote“ su savo mokiniu, nes jis turėjo motociklą „Java“, taip pat tai, kodėl nebegalite mėgautis mėgstamiausiu savo gėrimu šampanu...

Galbūt sukrės, tačiau tai tiesa, ir aš jos neslepiu.

Žmogus, kurio dėka tapote blaivininke, – naujasis draugas Elegijus?

Taip, jis.

Jis jums pareiškė ultimatumą?

Ne, jis paprasčiausiai mane myli ir globoja. Jokie ultimatumai negali tiek, kiek gali meilė.

Knyga buvo rašoma jums itin sudėtingu metu. Tuomet jūs skyrėtės su ilgamečiu draugu Sergejumi Gorbonu?

Taip, tai buvo itin sunkus metas. Sergejus man sugadino gyvenimą, sužlugdė jį ir norėjo žlugdyti toliau, tik aš jam nebeleidau.

Tačiau iš šalies atrodė, kad jis jumis rūpinasi...

Taip tik atrodė. Jis manimi naudojosi, o ne rūpinosi. O po išsiskyrimo išsinešė iš mano namų daug brangių daiktų ir pareikalavo, kad apmokėčiau jo pasitraukimą. Aš paprasčiausiai apsisukau ir išėjau. Viską tuomet sutvarkė Elegijus. Jis ramiai vyriškai pasišnekėjo su Sergejumi, sumokėjo jam ir atsikratė visiems laikams.

Net sumokėjo?

Taip. Tos sumos pakaks sumokėti už trijų mėnesių buto Vilniuje nuomą. Štai taip nusižemino mano buvęs draugas. Jis nebeturi nei savigarbos, nei vyriškumo.

Kiek laiko su juo buvote?

Balandžio 23-iąją buvo 10 metų. Tą dieną nesulaukiau iš jo nei gėlytės, nei saldainiuko. Atrodo, tie metai drauge nieko nereiškia. Kartais galvoju, kad jis manęs net nemylėjo, tik naudojosi. Ką turiu? Nei vaiko, kurį galėčiau vesti į mokyklą, nei darbo laimėjimų. Laimei, dabar pradedu naują gyvenimą su tikru vyru, nuostabiu žmogumi. Dabar tikiu, kad viskas bus gerai.

Dž. Butkutės knygos pristatymo akimirkos - nuotraukų albume ir vaizdo reportaže: