– Ar tai jūsų kaip laidos vedėjo debiutas?

– Galima sakyti, taip. Jei kažkada ir esu vedęs kokią nors laidą, tai neatsimenu.

– Jaudinotės prieš startą?

– Šiandien įrašinėjome pirmąją laidą. Jaudinausi, kad neįšokčiau per greitai ar ko nors nepasakyčiau per stipriai. Galbūt pirmasis blynas nebus labai vykęs, bet iš savo klaidų pasimokysiu, ir viskas bus gerai.


– Kaip manote, kodėl į „Nuodėmių dešimtuko“ vedėjo kėdę pakvietė būtent jus?

– Manau, kad turėčiau būti žavus vedėjas. Su Mariumi Mačiuliu esame šiek tiek panašūs, tad galbūt kūrėjai nusprendė nešokiruoti žiūrovų ryškiomis permainomis.


– Ar manote, kad tokios laidos vedėjas ir pats turėtų būti nuodėmingas?

– Be abejonės.


– Turite nuodėmių?

– Žinoma. Pavyzdžiui, viena iš jų – dabar vairuoju automobilį ir kalbu su jumis mobiliuoju telefonu. Juk šitaip negalima! Visi mes esame daugiau ar mažiau nuodėmingi. Tačiau vienų nuodėmes „sumedžioja“, o kiti moka jas daryti slapta. Viliuosi, kad visos mano nuodėmės slaptos.


– Jums labiau patinka būti vedėju ar aktoriumi?

– Laidos vedėjas irgi yra tam tikras vaidmuo. 

– Ar „Dviračio šou“ sunku parodijuoti Seimo pirmininką Arūną Valinską?

– Atvirai sakant, sunkoka. Lengva parodijuoti tą, kurio išskirtinė kalbėjimo maniera, pavyzdžiui, mūsų Prezidentą. A. Valinskas kažko išskirtinio lyg ir neturi.


– Jūsų niekada nesupainioja su A. Valinsku?

– Nesupainioja. Tiesiog pasako „Valinskas eina“, turėdami omeny „netikrą“. Realiame gyvenime mes nesame panašūs.


– Ar domitės politika?

– Šiuo metu tenka. Kai gavau šį vaidmenį, tenka domėtis, kas vyksta Seime, kur link suka mūsų politika ir ką veikia mano parodijuojamas Seimo Pirmininkas. Taip lengviau suvokti kontekstą. Apskritai niekada nebuvau apolitiškas. Man įdomu, kas vyksta valstybėje, kurioje gyvenu.

– Kaip jums labiau patiktų – kad jus atpažintų kaip laidos vedėją ar kaip tą, kuris vaidino A. Valinską?


– Norėčiau, kad sakytų: „A, čia tas, kuris teatre keletą neblogų vaidmenų sukūrė.“

– Kiek metų jau atidavėte aktorystei?

– Gal dvylika. Vaidinu Kauno mažajame teatre, kai kuriuose nepriklausomuose projektuose, taip pat atlieku epizodinių vaidmenų Muzikiniame teatre.


– Nesate baigęs Muzikos akademijos...

– Neturėjau garbės. Kai norėjau stoti, pasakė, kad aktorių grupė nebus renkama – tik režisierių. Režisieriumi nenorėjau būti. Grįžęs į Kauną, pamažu susigyvenau su teatru.


– Kuo dar užsiimate be vaidybos?

– Daug veiklos neturiu – tik teatras, televizija, anksčiau dar radijas. Esu išleidęs Sigito Gedos verstų V. Šekspyro sonetų kompaktinę plokštelę. Visa mano veikla susijusi su kalbamuoju menu.


– Laiko poilsiui vasarą turėsite?

– Bijau, kad ne. Apsiribosiu trumpalaikiu atokvėpiu paežerėse ar pajūry. Geriausios man yra tingėjimo atostogos – keletas dienų paplūdimyje su knyga.