Keturis mėnesius trukęs tyrimas nustatė, kad 57 metų gitaristas iš "The Who" 1999 metais lankėsi interneto svetainėje, kur buvo vaikų prievartavimo vaizdų, tačiau jų dainininkas nemėgino atsidaryti.

"Jis visiškai bendradarbiavo su tyrimu ir sprendimas perspėti jį buvo priimtas laikantis policijos politikos", - sakoma Londono policijos pareiškime. Policijos atstovas sakė, kad iš P. Townshendo bus paimtas DNR pavyzdys ir jis penkeriems metams bus įtrauktas į nacionalinį Sekso pažeidėjų registrą.

Muzikantas, kuris teigia, kad būdamas vaikas buvo išnaudojamas, viešai prisipažino žiūrėjęs vaikų pornografiją, tačiau sakė tai daręs grynai tyrimo tikslais. Dainininkas prisipažino pasinaudojęs kreditine kortele, kad patektų į vieną iš puslapių, tačiau tvirtino, kad tik atliko tyrimą būsimai knygai. Policijos toks pasiteisinimas neįtikino.

P. Townshend yra žinomiausias britas, suimtas per kovos su pedofilija operaciją. Policija iki šiol suėmė daugiau nei tūkstantį žmonių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją