— Sveikiname sukakties proga. Kaip jums pavyksta tiek metų gyvuoti?

— Moksliškai apibūdinti mūsų fenomeną, ko gero, galėtų Pečiulis, Valiulis ir Mičiulis. Aš tegaliu pasakyti, kad politinės ir socialinės temos amžinos kaip pati valstybė, tad ir mūsų humoras turėjo, turi ir turės iš kur semtis idėjų. Pasirinkome tinkamą kryptį — štai todėl ir gyvuojame.

— Turite rimtą ekonomisto išsilavinimą, tačiau iškeitėte jį į humoristo karjerą...

— Štai todėl reikėtų sakyti, kad išsilavinimą turėjau. Daug metų kasdien nesėdžiu bibliotekose, nedirbu mokslinio darbo, tad manau esąs diskvalifikuotas iš ekonomistų gretų.

— Vis dėlto šis išsilavinimas jums padeda greičiau ir teisingiau suvokti ekonomines šalies aktualijas?

— Tikriausiai taip. Man pakanka vieno sakinio, kad suvokčiau, kur link kryps mintis. Beje, šia logika vadovaujuosi ir „Dviračio šou“: įvadas į reportažą — vos vienas sakinys, o toliau žmogus pats vertina ir daro išvadas.

— Kaip gimsta laidos personažai?

— Daugelis politikų turi tam tikrą bruožą, išskiriantį juos iš kitų. Mes tą bruožą išryškiname. Niekaip „nepagauname“ tik A. Kubiliaus išskirtinumų: politikas žinomas, svarbus, tad „Dviračiui“ labai reikalingas. Tačiau kaip jį parodyti? Užsiaugintų ūsus ar barzdą — būtų paprasčiau.

— Po D. Grybauskaitės inauguracijos neliks buvusio Prezidento prototipo, atsisveikinsime ir su Božena. Kas užims jų vietą?

— Naujosios Prezidentės prototipas. Tiesa, jis ne visai naujas. Turėjome šį personažą nuo tų laikų, kai D. Grybauskaitė tapo eurokomisare. Sužinojome apie jos juodąjį diržą, tad prašau — puiki personažo detalė.

Kursime ir daugiau naujų veidų. Šis Seimas — tikrai margas ir įspūdingas. Kažkas nuolat patenka į žiniasklaidos akiratį, konfliktuoja, siūlo įdomių ir netikėtų sprendimų. Sakykime, žindymo konferencija Seime... Įdomu. Ankstesnis Seimas buvo nykesnis.

— Kas kuria scenarijų ir cenzūruoja laidą?

— Aš, Haroldas Mackevičius ir Gintaras Ruplėnas. Mes stebime įvykius, juos analizuojame ir rašome scenarijų.

— Kiek aktoriai turi improvizacijos laisvės?

— Jos tikrai turi. Tačiau beveik neimprovizuojame teksto. Kartais žodžių tvarka gali reikšti daugiau nei patys pasakyti žodžiai. Juos sukeitus nelieka prasmės.

— Jūsų laida atlieka išties būtiną dvaro pajaco vaidmenį?

— Gal tai pernelyg aukšta frazė... Nors tikrai galime pasakyti tai, ko nepasakys rimtos laidos, nes bus paduotos į teismą.

— Kokių atsiliepimų sulaukiate?

— Prieš daugelį metų gaudavome šūsnis laiškų, kuriuose politikų gerbėjai mus barė. Tiesa, patys politikai beveik niekada neturėjo priekaištų mūsų darbui!

— Kaip dabar lietuviai vertina jūsų laidą?

— Pasakyčiau vieno žiūrovo žodžiais: „Apie tai, kas vyksta Lietuvoje, sužinome iš Žinių. O apie tai, kas vyksta Lietuvoje iš tikrųjų, — iš „Dviračio šou“.