Po E.Nekrošiaus spektaklio "Otelas" didžiulio pasisekimo Venecijos bienalėje Lietuvos spaudoje buvo gausu palankių atsiliepimų apie jį.

Venecijoje buvęs kultūros ministras Gintautas Kėvišas "Otelo" pasisekimą vadino pergale, kurios neįmanoma pervertinti.

"Buvo iškelta ir įveikta aukščiausia kartelė", - sakė ministras, pabrėžęs, jog "Otelas" atitiko du pagrindinius dabartinės kultūros politikos reikalavimus - profesionalumą ir Lietuvos pristatymą užsienyje.

Venecijoje E.Nekrošiui teko susitikti su įvairaus amžiaus ir profesijų auditorija, kuri noriai ir gausiai klausinėjo režisieriaus apie jo kūrybą. Jis pasakojo, jog italų netrikdo jo spektaklių ilgumas "Otelas" trunka maždaug puspenktos valandos.

"Jis fiksuoja laiko tėkmę ir išreiškia būtį. Linkėčiau ir kitiems režisieriams neapsiriboti trumpais komerciniai spektakliais", - sakė E.Nekrošius, padėkojęs aktoriams už neprastai didelį krūvį ir maksimalų darbą spektaklio metu.

G.Kėvišas pažadėjo inicijuoti ypatingą "Otelo" pasisekimo paminėjimą ir parūpinti kūrėjams vyriausybinę premiją.

"Nekrošius po truputį emigruoja iš Lietuvos", - teigė spektaklyje Otelą vaidinęs aktorius Vladas Bagdonas, už šį vaidmenį gavęs Nacionalinę premiją. "Reikia rimtai susirūpinti, kaip išlaikyti menininkus Lietuvoje", - sakė aktorius.

Šiuo metu, dėl neaiškumo atsisakęs dalyvauti dar viename Venecijos bienalės projekte, jungiančiame visus menus, E.Nekrošius ruošiasi statyti Kristijono Donelaičio "Metus".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją