Fotografas parodoje atkreipia dėmesį ne tik į gražų kūną, bet ir žmogaus būseną. „Paroda turi dvi tematikas, viena – kūno kalba, tai – dekoratyvinės nuotraukos, dauguma – juodai baltos. Jose vaizduojamos daugiau detalės, ne būtinai visas kūnas. Darydamas jas, galvojau, kad jos kabėtų namuose, džiugintų akį. Kita dalis – erotiniai portretai, kai yra daug nuogo kūno, daugiau išlieka paslaptis ir koncentracija į patį žvilgsnį, būseną“, - pasakojo jis.

Parodą sudaro daugiau kaip 30 ant drobės atspausdintų erotinių nuotraukų. Pasak autoriaus, didžioji dalis šių tapybą primenančių fotografijų yra atlikta be jokio skaitmeninio patobulinimo.

„Anksčiau fotografijų niekada nespausdinau ant drobės ir būtent šiems darbams šis būdas labai tiko, - atradimu džiaugėsi G. Žilinskas. - Galbūt tai yra žingsnis arčiau tapybos ir tų darbų estetiką galima vertinti iš dailės pusės. Iš esmės fotografija tokia faktūriška ir dokumentali, o šiuo atveju viskas yra ne suasmeninta, o apibendrinta, susikoncentruota ne į pačią asmenybę, o labiau jausmą ir kūno grožį“.

Paklaustas, ar sunku įkalbinti moteris nusimesti drabužius prieš fotoobjektyvą, G. Žilinskas atsakė: „Man tai yra įdirbio klausimas. Su dauguma šių modelių esu dirbęs prieš tai, nereikėjo net labai įkalbinėti. Tai priklausė nuo modelių pasitikėjimo ir tikėjimo tuo, ką aš darau“.

G. Žilinskas aktais ir erotiniais portretais susidomėjo prieš trejus metus, pradėjęs dirbti fotografu mados ir grožio industrijoje. Kūrybinis proveržis erotinės fotografijos srityje įvyko 2009 metais – parodoje „Erotica’09“ eksponuojamos tik šiais metais darytos nuotraukos. Fotografu G. Žilinskas dirba 13 metų.

Akimirkos iš G. Žilinsko parodos „Erotica’09“ pristatymo:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją