Teisėjo Olego Zaicevo nutarimą G. Daugėla dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Ar šia teise jis pasinaudos, kol kas neaišku – nei į bylos nagrinėjimą, nei į nutarimo paskelbimą prodiuseris neatvyko.

Jam atstovavęs advokato padėjėjas Augustinas Vaičiūnas žurnalistams sakė, kad sprendimas bus priimtas po pokalbio su G. Daugėla.

44 metų prodiuseriui administracinės bylos teisena buvo pradėta kovo 14-osios naktį, nes išvakarėse apie 21 val. G. Daugėla vežamas į Priklausomybės ligų centrą bandė pasprukti iš pareigūnų automobilio, juos iškeikė rusiškais keiksmažodžiais bei jiems pasipriešino.

Kovo 13-osios vakarą Vilniuje, Antakalnio ir Lizdeikos gatvių sankirtoje įvyko avarija, kai praleisti pėsčiųjų prie nereguliuojamos perėjos sustojo automobilis „Audi“. Tuomet į jo galą rėžėsi dideliu greičiu iš paskos atlėkęs automobilis „Lexus“. Nuo smūgio „Audi“ išlėkus į perėją, buvo partrenkti trys tuo metu per perėją ėję žmonės.

18 ir 24 metų pėstieji patyrė įvairių sumušimų, merginai atvykę medikai nustatė blauzdos plėštinę žaizdą.

Susidūrimo būta labai stipraus: „Audi“ nušoko nuo kelio, nuskriejo nuo šlaito ir sustojo ant šaligatvio. Prabangų „Lexus“ visureigį vairavo G. Daugėla.

Į eismo įvykį atvykę du Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai buvo priversti išsikviesti pastiprinimą, nes muzikos prodiuseris esą vos pastovėjo ant kojų.

Netrukus atvykę trys policijos patruliai G. Daugėlai pasiūlyti sėsti į jų automobilį ir važiuoti pasitikrinti jo blaivumą. Kaip teisme yra pasakoję pareigūnai, avarijos dalyvis sutiko su pareigūnų reikalavimais ir įsėdo į tarnybinį policijos automobilį.

„Mums važiuojant automobiliu jis pradėjo garsiai keiktis, mus įžeidinėti, - teisme yra pasakojęs policijos patrulis Tadeušas Griniukas. – „Jūs, by.., pede..., kur mane vežate?“ – nei iš šio, nei iš to jis pradėjo ant mūsų šaukti, sakė, kad „mentai nupi..., tai yra pavogė ir sudaužė mano automobilį, paskui prigirdė ir dabar mane kažkur veža“. Kai automobilis sustojo sankryžoje prie šviesoforo, jis bandė atsidaryti automobilio dureles ir pasprukti“.

Policininkas teigė, kad G. Daugėla netrukus buvo sutramdytas, nors vienam pareigūnui prodiuseris kartą smogė alkūne, o kitam – spyrė iš kojos į krūtinę.

Į Priklausomybės ligų centrą nuvežtas prodiuseris atsisakė pasitikrinti blaivumą ir toliau elgėsi įžūliai – įžeidinėjo ne tik jį atvežusius policininkus, bet ir medicinos personalą.

Policijos patruliai teisme pareiškė, kad automobilį „Lexus“ vairavęs prodiuseris atrodė lyg buvęs visiškai girtas – nuo vyriškio esą sklido stiprus alkoholio kvapas, jis nerišliai kalbėjo bei svirduliavo.

Tuo tarpu G. Daugėla neigė padaręs administracinį pažeidimą ir tikino, kad nekeikė policijos pareigūnų. Muzikos prodiuseris teismui atsiųstame rašte nurodė, kad dėl to, jog policininkai jį išvežė į Priklausomybės ligų centrą, jis negalėjęs dalyvauti eismo įvykio apžiūroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją