Tikras atostogas mergina pajunta viešėdama užsienyje. Ten ji mieliau atostogauja nei Lietuvoje, tačiau negalėtų išskirti vieno kurorto ar šalies, kur jai labiausiai patinka. „Kiekvienos atostogos yra savaime ypatingos. Šiemet jau buvau išvažiavusi pailsėti. Praėjusiais metais taip pat atostogavau ne tik vasarą. Kiek laiko per metus galiu sau leisti atostogauti, priklauso nuo mano galimybių ir, žinoma, kišenės“, — pasakojo dainininkė.

Įsimintiniausias atostogas Solveiga praleido pas močiutę prie Šilo ežero. Mergina ten važiuodavo kiekvieną vasarą, kai jai būdavo 12–17 metų, ir tik ten atostogaudavo bei puikiai leisdavo laiką visus tris mėnesius. „Dabar mano atostogos — spontaniškos. Kai sugalvoju, kur ir kada važiuoti, taip ir padarau. Tačiau jei noriu pailsėti po daugybės darbų, renkuosi ramesnį poilsį. Beje, būna ir taip, kad užsimanau adrenalino, tada sumąstau ką nors ekstremalaus. Deja, šią žiemą atostogavau kalnuose ir slidinėdama patyriau nedidelę traumą. Taigi ne visos ekstremalios atostogos baigiasi laimingai“, — pokalbį baigė grupės „Axom“ lyderė.

Mėgsta ramų poilsį

Aktorė Gabija Ryškuvienė niekada neplanuoja savo atostogų ir visuomet spontaniškai sugalvoja, kur ir kada vykti. Moteriai nėra svarbu, kur — Lietuvoje ar užsienyje — atostogauti, nes jai svarbiausia — geri orai ir šiluma. „Man labiausiai patinka poilsiauti ramiai. Mėgstu tiesiog gulėti, maudytis ir degintis. Norėčiau, kad progų tai daryti turėčiau kur kas daugiau, nes vis pritrūksta laisvo laiko. Tokio dalyko kaip atostogos niekuomet neplanuoju“, — mintimis dalijosi aktore ir vertėja dirbanti moteris.

G. Ryškuvienė pasakojo, kad buvo ir tokių metų, kai ji visiškai nesiilsėjo, — dirbo kelerius metus iš eilės be poilsio. „Atostogauju be sistemos, kada tai turėčiau daryti. Kartais ilsiuosi porą kartų per metus — ir vasarą, ir žiemą, todėl dar nežinau, kaip bus šiais metais“, — teigė Gabija.

Nors aktorė pirmenybę teikia ramiam poilsiui, jai suteikia energijos kelionės, kurių metu moteris gali visiškai atsipalaiduoti.

Patinka leisti laiką Lietuvos miškuose

„Kelio į žvaigždes 3“ nugalėtojas Anatolijus Oleinikas dar nėra nusprendęs, ką veiks šią vasarą, tačiau turi keletą idėjų. „Turiu minčių užsidaryti kūrybinėje stovykloje, galbūt išvažiuoti į užsienį, o gal nuotaikingai leisti laiką miškuose su draugais“, — kalbėjo Anatolijus.

Vaikinui labiausiai patinka atostogauti Lietuvos miškuose prie laužo ir su palapine. „Mėgstu leisti laiką su gera kompanija. Vasara — mano atostogų favoritė, nes tik šiuo metų laiku leidžiu sau pailsėti ir atsipūsti. Pavyzdžiui, žiemą, per Kalėdų atostogas, mano dienotvarkė yra pilna darbo, grojimo ir vakarėlių, nes kai visiems atostogos — muzikantams darbas. Todėl kasmet laukiu vasaros, kai galiu pailsėti“, — sakė Anatolijus.

Paklaustas, kokį poilsį labiau mėgsta — ramų ar aktyvų, dainininkas atsakė, kad tai priklauso nuo jo nuotaikos, nes būna ir tokių dienų, kai visiškai nesinori kažkur skubėti, kažko apžiūrinėti — tiesiog norisi ramiai ir jaukiai ilsėtis ramioje aplinkoje.

Anatolijui labiausiai įsiminė praėjusių metų vasaros atostogos, tačiau apie nuostabiai praleistą laiką vaikinas sakėsi net negalintis tinkamai nupasakoti, tik užsiminė, kad tai buvo puikus laikas, aktyviai ir nenuobodžiai praleistas su draugais.

Atostogauti labiausiai patiko Gruzijoje

Atlikėjas Tautrimas Rupulevičius, kitaip žinomas kaip Onsa, teigia, kad visas jo gyvenimas yra kaip atostogos, tad ką veiks artėjančią vasarą — dar neplanuoja. „Atostogauju ten, kur pavyksta. Kartais Lietuvoje, kartais užsienyje. Mėgstu leisti laiką Palangoje, kur gyvena mano mama. Dažnai ten važiuoju savaitgaliais, kartais ir ilgesniam laikui“, — kalbėjo Onsa.

Dainų kūrėjui ir atlikėjui labiau patinka ilsėtis aktyviai. „Man patinka plaukioti baidarėmis, važinėtis dviračiais. Turiu gana daug laisvo laiko, tad spėju pailsėti ir man užtenka turimų atostogų“, — pasakojo T. Rupulevičius.

Įsimintiniausios vaikino atostogos buvo pernai — Gruzijoje. Tautrimui patiko šalies kultūra, žmonės. „Mane tiesiog pakerėjo gruzinų draugiškumas ir svetingumas. Ten žmonės labai gerbia savo svečius. Būtent Tbilisyje stebėjau praėjusių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą“, — pokalbį baigė Onsa.