60-metis M.Crichtonas laikomas vienu turtingiausių pasaulyje autorių. Dvylika jo romanų tapo populiarių Holivudo filmų scenarijų pagrindu.

Nors rašytojas išsaugos autorines teises į savo knygas ir filmus, remiantis Los Andželo aukščiausiame teisme užpildytais dokumentais, likusį turtą jis turės dalytis su savo buvusia žmona Anne-Marie (En Mari), su kuria drauge pragyveno trylika metų.

Anne-Marie atiteks Niujorko valstijoje esantis devyniolikos kambarių poros namas, kuris pernai rinkoje buvo vertinamas 21,5 mln. dolerių (daugiau kaip 67 mln. litų), bei vertinga dailės kūrinių kolekcija.

Harvardo medicinos mokyklą baigęs M.Crichtonas sau pasiliks namą Havajuose ir keturis automobilius. Abu sutuoktiniai, kurių kiekvienas dar turi namus Los Andžele, bendrai rūpinsis penkiolikmete dukra Taylor (Teilor).

Iki skyrybų M.Crichtono turtas buvo vertinamas 65 mln. dolerių. Pelningiausi rašytojui buvo romanai "Andromedos štamas" (The Andromeda Strain), "Didysis Amerikos traukinio apiplėšimas" (The Great American Train Robbery) ir "Vakarų pasaulis" (Westworld), be to, jis nemažai uždirbo iš populiaraus televizijos serialo "Ligoninės priimamasis" ("ER").

Anne-Marie skyrybų prašymą padavė praėjusių metų rugsėjį.

Gruodžio mėnesį Kinijos archeologai, radę iki tol nežinomo dinozauro liekanų, pavadino šią rūšį "Juros periodo parko" autoriaus vardu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją