Vienoje iš instaliacijų vaizduojamos mažos nuotraukos, kuriose – vadinamo Lietuvos „elito“ atstovai einantys per raudonus kilimus, išsipustę ir laimingi. Net dviejose nuotraukose – M. Petruškevičius.

Vienoje salėje sutinki ne tik vandens upeliais verkiantį ŠMC direktorių, paveiksluose įamžintus lietuvių ypač garbinamus Lietuvos krepšininkus, bet ir laidos „Teismas“ įrašą, kuriame savo meną (video medžiagą, kaip miršta gyvulys) pristato surežisuotos laidos herojus.

Ant lubų pakabinti sūpuojasi A. Ramanausko kurtas megztinis su žymiojo krepšininko Arvydo Sabonio marškinėlių numeriu „11“ bei rusų kalba numegzta jo pavarde.

Juokingai nuskamba ir paveikslo, kuriame ant smėlio gulinti Liuda Frankonienė (atlikėjo Algio Frankonio žmona), prierašas: „Pavargusi nuo santuokos, atnaujino savo garderobą. Dabar ji rūpinasi savo viešbučiu ir iki paryčių šoka naktiniuose klubuose“.

Parodos menininkai, kaip ir devyniolikto amžiaus pirmos pusės rašytojas romantikas Michailas Lermontovas veikale „Mūsų laikų didvyris”, aukštyn kojomis apverčia herojiškumo sampratą ir vaizduoja dvilypį, cinišką herojų.

Parodos autoriai – 2 herojės ir 13 herojai: Paulius Arlauskas ir Gediminas Beržinis, Rokas Dovydėnas, Ugnius Gelguda, Benigna Kasparavičiūtė, Aistė Kirvelytė, Dainius Liškevičius, curaredg ir Dainius Labutis, Paul Paper, Algis Ramanauskas, Andrius Šidlauskas, Marius Valančius, Jonas Zagorskas ir Gintaras Znamierowski.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją