„Aš esu prakeikta beždžionėlė“, - konstatuoja A.Ramanauskas-Greitai, tikinantis, kad nei prieš vaikus, nei prieš anūkus jam gėda nebus.

Mes žinome anglišką, rusišką, amerikietišką humorą ar egzistuoja lietuviškas? Jei taip, tai kuo jis ypatingas?

Žinot, aš visada sakiau, kad netikiu rusišku ar anglišku, ar žydišku humoru. Man tai tas pats, kas tikėti rusiškais ar amerikoniškais fizikos dėsniais. Jei pasakoji anekdotą apie žydus, tai dar nėra “žydiškas humoras”. Kita vertus, tikrai egzistuoja rusiško kalėjimo humoras. Visi supranta, apie ką aš čia... Atsakysiu į jūsų klausimą kitaip: Lietuvoje yra kam daryti ir suprasti humorą.

Sveiki Algi, ar turite mėgstamiausią humoristą (Lietuvoje, pasaulyje). Ačiū, geros dienos.

Lietuvoje - Šapras, Šapas ir Kazlas. Šiuo metu pasaulyje nežinau geresnio už S. B. Cohen. Jums irgi geros dienos.

Kodėl 99 proc. lietuviško humoro TV laidų absoliučiai nejuokingas?

Todėl, kad keletui tūkstančių atsitiktine tvarka parinktų TV žiūrovų į televizorius įdėti daikčiukai, fiksuojantys kanalų perjungimus ir pan., „telemetrai" ar kažkaip... Esmė ta, kad TV kanalų vadovybės varo save į paskutinį kampą, drebėdamos dėl tų „telemetrų" parodymu. Pamirštama, kad reitingas turi ne tik KIEKYBĘ, bet ir KOKYBĘ. Jūs galit rodyt Zizirskienės gimtadienį, ir jį žiūrės milijonas Vargo Lietuvos, ir jūs galit rodyt kai ką geresnio, ką žiūrės gal tik 120.000 žmonių. Bet pirmu atveju jūs pastebėsite, kad jums net Dosia reklamos neapsimokės dėti, o antru atveju paaiškės, kad apsimoka dėti Lexus reklamą, nes tie 120.000 žmonių - 25-45 metų miestų vyrai, įperkančiausia visuomenės dalis. Vat ir skaičiuokim. Zizirskinė su 15 proc. nekokybiško reitingo ar kas nors geresnio su 8 proc kokybiško reitingo. Iš esmės tai ir yra atsakymas. Televizijų godumas. Noras paimti čia ir dabar.

Algi, sakai, kad tau nėra svetimas tiesmukiškas, žiaurokas humoras. Tuomet paaiškinkite tokį fenomeną, dėl kurio žmogus, padaręs mūsų prezidento šaržą, buvo teisiamas. Būtent dėl to žiauraus jumoro. Ir dėl ko įsižeidė Pareigytė? Juk ten labai tiksliai ir net ne žiauriai buvo pajuokauta.

Neišsisukinėju, bet pirmo atvejo negaliu komentuoti, nes trūksta info.

Dėl Pareigytės. Aš mačiau tai. Vertinu neigiamai, nes tai buvo per žiauru. Jei nori daryti žiauriai, bet ir juokingai, kaip South Park su B. Spears, tai būk geras, pirma priauk iki to lygio.

Ar jūs mėgstate juodą humorą? Pavyzdžiui, tokį kaip South Park arba Family Guy? Juk ir toks humoras turi teisę egzistuoti. Kodėl, jūsų manymu, šiais laikais toks humoras labai populiarus pasaulyje?

Aš nepripažįstu sąvokos „juodasis humoras". Taip, aš Tray Parkerį ir Matt Stone kartu su S. B. Cohen laikau geriausiai ką turime po Monty Python. Ir tai yra žiaurokas humoras. Bet teisingas ir socialiai sąžiningas.

Manau, kad Youtube ir inetas apskritai labai įtakojo tiesmukiškesnio humoro atsiradimą.

Kokias užsienio humoro laidas žiūrite?

Jokių nežiūriu, jei kalbame apie rutininį, „televiozinį" žiūrėjimą. Bet savo kolekcijoj turiu visus Monty Python, daug South Park ir jo derivatyvų, SB cohen, britišką (ne amerikinį) Office, Bo Selecta, neišvengiamus Little Britain ir labai noriu parekomenduoti ŽIAURIAI gerus Rudy Hell. Pagūglinkit. (nepamenu, ar „rudy“, ar „ruddy“).

Ar nejaučiate, kad tam tikrose pozicijose kertasi jūsų ir konservatorių partijos nuomonė? Ar neketinate trauktis iš partijos?

Gal „su kai kurių konservatorių nuomone“ būtų tiksliau. Taip, nujaučiu. Manau, kad mano požiūris į švietimą gali būti per drastiškas. Ne, neketinu.

Ar galėtumėte pakomentuoti savo per drastišką požiūrį į švietimą plačiau?

Bandom. Aš kategoriškai prieš, kad vaikams būtų prikraunama tiek daug algebros estetikos sąskaita. Prieš bevertę literatūrą (S. Nėris ir pan.), atimančią nemažai laiko. Nepatinka, kad muzikos pamokos by default laikomos “langu”. Ir t.t.. Ilga kalba, be to, nenoriu kartotis. Ne kartą esu apie tai kalbėjęs.

Kuo jums taip nepatinka S. Nėris?

1. Labai prasta literatė. Vienuoliktokės „mielo dienoraščio" lygis. 2. Prakeikta kvislingė. Mitai apie tai, kad ji neva gailėjosi ir supratusi, ką padarė, tėra mitai. Nė velnio ji nesigailėjo ir nė velnio ji nesuprato. Surinkite google „bronys raila salomėja nėris“ ir pasiskaitykite, ten viskas labai gerai sudėliota. Nėr ką pridurt.

Ar labai nenusivylėte, pakliuvęs į savivaldybę? Ar vis dar tikite, kad galima ką nors pakeisti? P.S.: Aš už jus balsavau ir šiaip esu jūsų gerbėjas, nes tikiu, kad esate sąžiningas Lietuvos pilietis.

Labai ačiū, Domai. Nenusivyliau, bet buvau prislėgtas, suvokęs, kaip stipriai yra papuvę. Jei jaunesnis už mane asmuo bandė man įprūdyt otkatą. Ten ilga istorija. Bet keisti galima, tai ir darom. Naujas meras - taip, labai blogas, - bet geresnio Vilnius dar neturėjo.

Ką manote apie dabartinę politinę situaciją?

Nepaisant krizės ir co, niekada neturėjom tokios kokybiškos Vyriausybės. Galim ją keikti ir pan. Suformuluosiu kitaip: ši Vyriausybė yra beviltiška, nekompetetinga, purvina, durna ir t.t., bet geresnės Lietuvoje dar nebuvo.

Kuris politinis veikėjas jums juokingiausias?

Šustauskas ir Gražulis. Jie juokingi tuo, kad yra labai homofobiški, o juk seniai žinome, kad kuo didesnis homofobas, tuo didesnė tikimybė, kad asmuo yra latentinis gėjus.

Jūsų humore neretai būdavo sutinkamas A. Smetona. Kokia jūsų nuomonė apie šį politiką?

Taip, tai buvo Albino lėlės iniciatyva; jis iš „tų laikų". Koks bebūtų buvęs Smetona fašistėlis ir pan. jam bent jau užteko proto pasitraukt ("pabėgt"), kas visus sekančius kolaborantų ir sovietų veiksmus darė nelegaliais. Pagal to meto Lt įstatymus.

Noriu paklausti, ar peliuko įvaizdis jums pačiam dar neatsibodo? Ar įdomu kurti tą personažą?

Jis kažkiek padėvėtas, aš sutinku. Bet kol kas reikalingas. Mano nauji personažai: ctv.lt Šiaip Sūrskis/Bronius yra patogus, nepaisant to, kad atsibosta klijuotis tuos ūsus.

Įsivaizduokite, rytoj jums pasiūlo vesti žinias. Ar sutiktumėte? Gal jau yra siūlę? Ar būtų įdomu įsikūnyti į rimtą asmenybę?

Nemanau, kad pasiūlytų, nebent kai sulauksiu 80-ies, ir Bronius su Sūrskiu bus seniai pamiršti. Žinių vedėjo darbas turi tam tikrą specifiką. Reikalingas tinkamai atrodantis asmuo. Šiaip susitvarkyčiau, manau, neblogai.

Ar nenorit pakeist savo šlykštuko (apatinės kūno dalies aptarinėtojo )-juokdariuko amplua? Ar ne gėda bus senatvėje prieš vaikus, anūkus dėl jūsų „humoro"?

Ne, nenoriu. Ne, gėda nebus.

Kas sugalvojo personažus litofcai?

Kaip ir dauguma personažų, jie gimė iš neapykantos. Tai daugiau mano autorystė ir mano neapykanta miesto buduliams.

Algi, kuri pelė protingesnė?

Aš.

Jūs žiauriai juokingas, net ir tada kai nejuokaujate. Aš nesuprantu kokia jūsų paslaptis?

Aš esu prakeikta beždžionėlė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją