Aktorė kol kas neįsivaizduoja, kokių savybių turi turėti šeimoje gyvenantys žmonės, kad neatsibostų vienas kitam ir puikiai sutartų. „Labai sunku atsakyti į šitą klausimą, nes pati dar negyvenu su man artimu žmogumi“, — juokdamasi kalbėjo Edita. Tačiau, jos nuomone, svarbiausia, kad šeimoje vyrautų pagarba.

„Auksiniam scenos kryžiui“ porą metų iš eilės nominuota aktorė bendrauja su atvirais, nestokojančiais humoro jausmo žmonėmis. „Manau, kad draugais gali tapti ir visiškai skirtingų interesų turintys asmenys, tačiau kažkodėl gyvenime taip išeina, kad būtent interesai suveda žmones“, — mintimis dalijosi E. Užaitė.

Edita nemėgsta arogantiškų snobų, didelių pagyrūnų. „Kartais geriau kvailas žmogus nei snobas, nes paprastai kvailas būna geros „dūšios“, — pokalbį pabaigė pirmajame serialo „Moterys meluoja geriau“ sezone nusifilmavusi moteris.

Labiausiai vertina atvirumą

Televizijos laidų vedėja Laura Imbrasienė vertina tiesą, natūralumą ir būtent tuos žmones, kurie „nevynioja vatos“. Šeimoje Laura stengiasi būti atvira, atlaidi, neapsimetinėti ir kalbėtis ne tik apie gerus, bet ir blogus dalykus. „Jei kažkas neduoda ramybės, svarbu apie tai pasikalbėti negriežtu tonu, „minkščiau“ ir nekaupti neigiamų emocijų“, — patarimais dalijosi Laura.

L. Imbrasienė dirbo televizijoje su labai skirtingais kolegomis — su Giedriumi Masalskiu ir aktoriumi Mariumi Jampolskiu vedė laidą „Triumfo arka“, o su Rolandu Vilkončiumi — šokių ir dainų dešimtukų laidas. „Su Rolandu buvome susitarę būti atviri, tad, jei manėme, kad kažkas mūsų darbe negerai, turėjome netylėti ir būtinai pasakyti“, — pasakojo moteris.

Neapsimetinėjantys, atviri žmonės visada pelno L. Imbrasienės pagarbą ir pasitikėjimą, o štai su pasipūtusiais ir per geros nuomonės apie save asmenimis Laura stengiasi nebendrauti. „Kadangi pati esu paprasta moteris, man yra priimtini, kaip aš sakau, „atlapadūšiai“ žmonės“, — teigė televizijos laidų vedėja.

Namai be negandų – dėl pagarbos ir meilės

Lietuvai su savo drauge Karina Krysko šokių „Eurovizijoje“ atstovavęs Saulius Skambinas labiausiai vertina žmonių darbštumą ir nepasidavimą siekiant užsibrėžtų tikslų. Šokių srityje Saulius labiausiai mėgsta dirbti su sąžiningais, patikimais ir ištikimais žmonėmis, kurie, pradėję darbą, tęs jį iki galo ir sieks geriausio rezultato.

Šeimoje, S. Skambino nuomone, svarbiausia abipusė pagarba ir meilė. „Jei būtent šios vertybės bendrame žmonių gyvenime yra vertinamos, tuomet ir visos negandos aplenks namus“, — įsitikinęs šokių klubo „Dileksa“ narys. „Taip pat labai vertinu tuos draugus, kurie bet kur ir bet kada gali padėti. Jaučiu pagarbą visiems patikimiems žmonėms“, — kalbėjo šokėjas.

„Kai žmogui rūpi tik jis vienas ir vien iš jo kalbos galima nuspręsti, kad tik jis yra pats svarbiausias žmogus, tokį asmenį galiu pavadini savimyla, su kuriuo nenorėčiau bendrauti“, — tvirtą nuomonę išsakė Saulius.

Sąžiningų žmonių – mažai

Dainininkas Merūnas Vitulskis kaip vieną svarbiausių žmogaus savybių įvardijo atvirumą. Taip pat vyras vertina sąžiningus žmones ir mano, kad šiais laikais tokių žmonių yra itin mažai. „Dedu pliusą tiems, kurie moka užjausti, padėti kitiems, žiūri ne tik savęs. Tokius žmones labai vertinu“, — kalbėjo laidoje „Žvaigždžių duetai“ su Jolanta Paulauskiene dainuojantis vyras.

Šeimoje, Merūno nuomone, būtinas tarpusavio supratimas, palaikymas, retkarčiais pasiaukojimas.

Pats Merūnas, rinkdamasis savo antrąją pusę, tikėjosi rasti žmogų, kuris būtų geras draugas, sąžiningas, atviras bei turėtų puikų humoro jausmą, ir jam tai pavyko. M. Vitulskis nemėgsta žmonių, kurie pervertina save, turi daug kaukių ir yra nepastovūs. Jo teigimu, tokie asmenys, kurie vieną dieną būna vienos nuomonės, o kitą — kitos, jam yra nemalonūs.

„Labai vertinu tuos savo draugus, kurie nešmėžuoja mano gyvenime itin dažnai, tačiau sunkią akimirką, kai prireikia pagalbos, patys atsiranda ir moka puikiai padėti bei užjausti“, — savo draugus gyrė žinomas šalies tenoras.