Laikraštis "Sunday Mirror" išspausdino šiuos apklausos rezultatus praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo paskelbta 54 metų princo dvariškių finansinį ir seksualinį elgesį smerkianti ataskaita.

Šįkart tik 39 proc. respondentų sakė manantys, kad Čarlzas būtų geras karalius. Prieš metus tokios nuomonės buvo 60 proc. apklausos dalyvių.

Kad sosto įpėdinis nebūtų geras karalius, nurodė 46 proc. apklaustųjų, arba beveik dvigubai daugiau negu prieš metus, kai tokios nuomonės buvo 24 proc.

Princo Čarlzo populiarumo reitingui mažėjant, britų favoritu į karaliaus postą tampa vyriausiasis jo sūnus princas Williamas - jį karaliaus soste dabar norėtų matyti 32 proc. Didžiosios Britanijos gyventojų, arba 12 proc. daugiau negu prieš metus.

Tas pats laikraštis "Sunday Mirror" sekmadienį plačiai nušvietė iki šiol paslaptyje laikyto velionės princesės Dianos vaizdo dienoraščio turinį. Neseniai atsistatydinusio princo Čarlzo patikėtinio Michael'o Fawcett'o (Maiklo Foseto) prisirišimą prie savo viršininko ji apibūdino kaip "nesveiką".

"Jis yra per artimas M.Fawcettui - ką daryti, kai tavo sutuoktinį su tarnu sieja nesveikas ryšys", - kalbėdama į vaizdo kamerą sakė vėliau Paryžiuje per autoavariją žuvusi buvusi princo Čarlzo žmona.

Vaizdajuostėse, kurių egzistavimą patvirtino Skotland Jardas, Diana skundžiasi, be kita ko, dėl karališkuose rūmuose ją kankinančios vienatvės. "Jaučiuosi visiškai izoliuota. Čarlzas patiki M.Fawcettui daugiau negu man. Visa situacija yra visiškai neištveriama", - cituojama princesė.

Kronprincui 15 metų tarnavusiam M.Fawcettui praėjusią savaitę teko atsistatydinti, per tyrimą nustačius, kad jis parduodavo dovanas, kurių nenorėdavo jo viršininkas. Čarlzas kartą apie savo atsidavusį tarną yra pasakęs: "Be jo aš su niekuo nesusitvarkyčiau".

Atitinkamas tyrimas buvo surengtas po to, kai praėjusių metų rudenį sensacingai žlugo vagystėmis kaltinto buvusio princesės Dianos tarno Paulo Burrello (Polo Barelo) teismo procesas. Jį sužlugdė tarno naudai įsikišusi karalienė Elžbieta II.

Tąkart daug kam susidarė įspūdis, kad karališkieji rūmai tesiekė neleisti buvusiam tarnui savo viešais parodymais dar labiau pakenkti karūnos reputacijai. Jau prieš tai šalyje plačiai sklandė gandai apie vieno Čarlzo tarno išžaginimą ir sąmoningą šiurkščių nusižengimų slėpimą.

Ataskaitoje pats Čarlzas nebuvo apkaltintas jokiais nusižengimais, tačiau joje konstatuota, kad jis į kai kuriuos įvykius reagavo netinkamai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją