Y.Ono pagrindiniuose šalies laikraščiuose išspausdino didžiulius skelbimus, kuriuose parašyta paprasta frazė: "Įsivaizduokite taiką... 2003-iųjų pavasaris". Šis skelbimas yra aliuzija į J.Lennono 1971-ųjų dainą "Imagine", tapusią neoficialiu viso pasaulio kovotojų už taiką himnu.

Trečiadienį skelbimas pasirodė San Francisko laikraštyje "Chronicle", kuris rašo, kad 70 metų Y.Ono už jį sumokėjo 42 tūkst. JAV dolerių (130 tūkst. litų). Panašius skelbimus praėjusią savaitę išspausdino "Los Angeles Times", "L.A. Weekly" ir "Village Voice". Y.Ono atstovas spaudai sakė, kad šį savaitgalį skelbimas pasirodys "The Washington Post".

Laikraštyje "Chronicle" Y.Ono rašo, kad kampaniją už taiką pradėjo tada, kai dainą "Imagine" "cenzūravo "Clear Channel" žmonės". Ji turėjo omenyje radijo parengtą dainų, kurių pirmąją savaitę po 2001 metų rugsėjo 11-osios galbūt nereikėtų transliuoti, sąrašą.

Pastarojo meto skelbimai pasirodė Jungtinėms Valstijoms rengiantis karui Irake. Y.Ono rašė, kad dėl paprastumo nekvietė prisidėti kitų menininkų.

Avangardo menininkė Y.Ono su antikariniais judėjimais buvo siejama nuo pat 1969-ųjų, kai išgarsėjo kaip naujoji J.Lennono meilė. Ji kartu su muzikantu surengė prieštaringai vertintą akciją "Lovoje už taiką " (Bed-In for Peace).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją