Pernai jis uždirbo 72 mln. JAV dolerių (223 mln. litų), daugiausia - už pirmąsias po devynerių metų pertraukos gastroles.

Gastrolės pagrindinis pajamų šaltinis buvo ir daugeliui kitų į sąrašą patekusių muzikantų, nes įrašų pernai buvo parduota gerokai mažiau. Antrojoje vietoje liko "The Rolling Stones", pernai uždirbę 44 mln. JAV dolerių, taip pat daugiausia už gastroles, kurios buvo pirmosios nuo 1997 metų.

Trečioji vieta atiteko "Dave Matthews Band", kuri beveik visus 31,3 mln. JAV dolerių uždirbo gastroliuodama. Pernai ši grupė buvo ketvirtojoje vietoje, nors uždirbo 43,4 mln. JAV dolerių.

U2, kuri pernai dėl sėkmingų gastrolių buvo užėmusi pirmąją vietą, šiemet į sąrašą nepateko, nes išleido tik geriausių dainų albumą.

Eminemas, kurio "The Eminem Show" buvo geriausiai parduodamas 2002-ųjų albumas, užėmė penktąją vietą. Jis yra vienas iš nedaugelio pirmojo dešimtuko muzikantų, kurie daugiausiai pajamų pernai gavo už įrašus.

Septintojoje vietoje yra Bruce'as Springsteenas (Briusas Springstinas), gastroliavęs su "Grammy" apdovanotu albumu "The Rising", o aštuntojoje vietoje liko Mariah Carey (Meraja Keri), kuri pernai nutraukus kontraktą su "EMI Group Plc" gavo 30 mln. JAV dolerių.

Ozzy Osbourne'as (Ozis Osbornas) dėl nepaprastos MTV realybės šou "Osbourne'ai" (The Osbournes) sėkmės užėmė 10-ąją vietą. Jo šou yra populiariausias per visą šios muzikinės televizijos istoriją.

Patekti į turtingiausiųjų sąrašą netrukdo nė mirtis. Elvis Presley (Elvis Preslis), kurio dainos buvo panaudotos "Disney" filme "Lilo ir Stičas" (Lilo & Stitch), užėmė 12-ąją vietą. Be to, "RCA Records" pernai išleido jo populiariausių dainų albumą.

13-ojoje vietoje yra britas Robbie Williamsas (Robis Viljamsas), pernai pasirašęs net 125 mln. JAV dolerių vertės kontraktą su EMI. Pernai pagal šį kontraktą jis gavo beveik 20 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją