„Labai labai noriu šventės, nes paprastai, kai visi švenčia, aš turiu dirbti. Taip, apsivelku vakarinę suknelę, bet tai esmės nekeičia – dirbu, – pasakoja televizijos laidos vedėja. – Labai norisi linksmintis, pakelti taurę šampano. Todėl tikrai gyvenu švenčių laukimu.“

Savaitė nuo Kalėdų iki Naujųjų metų Rūtai – pats gražiausias metų laikas. „Šis metas man stebuklingas, asocijuojasi su namais, ramybe, šiluma – su labai gerais dalykais“, – šypsosi ji. Rūta išsaugojo ir gražų tikėjimą kalėdiniais stebuklais. Televizijos laidų vedėja svajoja, kad per šias šventes laukus nuklotų purus baltas sniegas, ir ji su dukra Dominyka galėtų siausti lauke, važinėtis rogutėmis, lipdyti senį besmegenį.

„Bet iš kitos pusės – gal ir gerai, kad nėra šalčio, daug sniego. Prie mūsų namų esančiame ežeriuke gyvena gulbės. Jos niekur neišskrido, žiemoja čia, todėl būtų labai gaila, jei jos būtų priverstos maklinėti ant užšalusio ledo“, – pasakoja ji.

Televizijos laidos vedėja šventėms turi ir dar vieną norą. Namuose Rūta augina porelę paukščiukų. Neseniai čiulbuonėliai susisuko lizdą, sukrovė kiaušinius ir laukia netrukus pagausėsiančios šeimynos. Moteris norėtų, kad paukščiukai išsiristų būtent per šventes.

„Mūsų paukščiukų porelė, matyt, išgyvena santykių krizę, nes atsisako sėdėti ant kiaušinių ir tik barasi tarpusavyje, – juokiasi ji. – Ko mes tik nesiėmėme norėdami išperinti mažylius, net lempa kiaušinius šildėme! Žodžiu, turime užsiėmimą.“

Dovanų norėtų laimės

Kūčių vakaras Rūtai yra ypatingas. Tuomet į namus susirenka visa šeima ir jie kartu sėdasi prie vaišių stalo. „Man kitaip ir būti negali – visada Kūčias švenčiu su savo šeima ir su tėvais. Vakare visi susėdame prie stalo, padedame lėkštutes tiems šeimos nariams, kurių jau nėra tarp mūsų“, – apie tradicines savo šeimos Kūčias pasakoja ji.

Kai kalbėjomės, Rūta dar nežinojo, nei kur, nei su kuo švęs Kalėdas, tačiau ji turėjo šiokių tokių planų. „Tikriausiai su draugais nueisime prie eglės, taip pat vakare labai norėčiau nueiti į kokį restoraną. Aš tiesiog labai pasiilgau šventės! Ir noriu pajusti ją tikrą, o ne butaforinę“, – aiškina televizijos laidos vedėja.

Moters namuose ir draugų rate gyvuoja tradicija keistis kalėdinėmis dovanomis. Artimiesiems dovanas Rūta jau parengė, o ką ji pati norėtų rasti po Kalėdų egle? „Man visai nerūpi materialioji dovanos prasmė. Svarbiausia tai, ką ji simbolizuoja ir kokie jausmai į ją sudėti. Norėčiau, kad draugai man padovanotų laimę“, – šypsosi žavinga šviesiaplaukė. Rūta nenorėtų vokelyje gauti pinigų ar piniginio čekio apsipirkti kurioje nors parduotuvėje.

Šventes keis darbai

Į veiklos sūkurį įsisukusi Rūta nuo darbų šiek tiek atsikvėps per kelias šventines dienas. Tačiau daug laiko poilsiauti ji neturės – per Naujuosius metus jai vėl greičiausiai teks dirbti. Televizijos laidų vedėjai kibti į darbus, kai visi linksminasi, – nesunku.

„Man tai visai įdomu. Juk ne bulves kasiu: būsiu tarp gerai laiką leidžiančių žmonių“, – šypsosi ji.

Rūta įpratusi daug ir sunkiai dirbti. Geriausiai tai įrodo daug metų besitęsianti jos televizinė karjera.

Vienos populiariausių laidų kūrėja ir vedėja nėra studijavusi žurnalistikos, tačiau dėl to visai nesikremta ir nesijaučia blogiau nei kiti kolegos. „Esu įsitikinusi, kad žurnalistika yra gyvenimo būdas. Pastebima tendencija, kad geriausiais žurnalistais tampa žmonės, baigę kitokius mokslus ir tik vėliau pasukę į šią sritį“, – aiškina Rūta.

Tačiau moters išsilavinimas ir taip gana įspūdingas: medicinos mokykla, vėliau – ekonomikos mokslų studijos. Tačiau darbai pagal šias specialybes Rūtos neviliojo. Jai visada labiausiai patikdavo išklausyti žmones, o ne pačiai ką nors dėstyti ar reikšti savo nuomonę. „Iš prigimties esu labai energinga, būtent dėl savo neramios dvasios ir atsiradau televizijoje“, – šypsosi ji.

Į televiziją atvedė maksimalizmas

Kartą gulėdama ligoninėje Rūta per radiją išgirdo, kad viena radijo stotis ieško laidų vedėjų. „Nežinau, kodėl nusprendžiau, kad mano balsas puikus, – prisiminusi juokiasi ji. – Tačiau visą laiką buvau maksimalistė, todėl nuėjau į atranką, laimėjau konkursą ir gavau darbą muzikinėje jaunimo laidoje.“

Po kurio laiko viename iš renginių Rūta susipažino su televizijos prodiuseriu Kristupu Krivicku, kuris jai pasiūlė ateiti dirbti į tuomet besikuriančią televiziją „Tele 3“. Čia mergina trejus metus dirbo žinių laidoje.

Prieš dešimtmetį drauge su kolega Andriumi Kunčina pradėjusi kurti ir vesti gyvenimo būdo laidą „Nuo... iki...“, Rūta tai sėkmingai daro iki šiol. Laidoje nušviečiamas žinomiausių mūsų šalies žmonių gyvenimas, pasakojamos įvairios intriguojančios istorijos, rodomi kelionių reportažai iš atokiausių ir įdomiausių planetos kampelių.

Laidos herojais ne kartą buvo tapusios ir ryškiausios pasaulio žvaigždės: Jungtinių Amerikos Valstijų pokalbių laidų vedėjas Laris Kingas, CNN „Style“ vedėja Elsa Klenš, dizaineris Pako Rabanė, dainininkai Patricija Kaas, Toto Kotunjo, Nikolajus Baskovas, Ala Pugačiova, balerina Anastasija Voločkova ir kiti.

Patikimos laidos vedėja

Gyvenimo būdo laidos vedėja su šypsena prisimena pirmąsias „Nuo...iki...“ laidas. Peržiūrėjusi archyvą, dabar ji neretai pagalvoja: „Dieve, kas mus išleisdavo į eterį?!“

Tačiau ne viskas tuomet buvo taip blogai. Anksčiau laidos kūrėjams kur kas lengviau sekdavosi prisibelsti į visuomenėje žinomų žmonių namų duris. „Dabar neduoti interviu yra mada.

Tuomet nebuvo „žvaigždės“ statuso, žmonės jautėsi laisviau, prie jų nekibdavo paparacai, internetiniai komentarai nebuvo tokie baisūs kaip dabar, lietuviai buvo mažiau pavydūs“, – prisimena Rūta.

Tačiau gyvenimo būdo laidos kūrėja ir dabar yra viena iš nedaugelio televizijos žmonių, kuriuos su kameromis žvaigždės drąsiai įsileidžia į savo namus ir papasakoja savo gyvenimo istorijas. Anot Rūtos, tai lemia daugybę metų kurtas geros ir patikimos laidos vardas. „Žmogus žino, kad mūsų laidoje jis nebus pašieptas, išjuoktas, apgautas ar kažkaip kitaip tendencingai nušviestas“, – aiškina ji.

Rūtos sėkmės receptas paprastas: talentas, užsispyrimas, puiki uoslė, suuodžianti, kas žiūrovams yra įdomu. Be to ji jaučia, kad puikiai išmano darbą, kurį kasdien dirba. „Nesu diletantė, nenoriu dirbti to, ko nemoku. Turime krūvas nesėkmingų laidų, man gaila jas žiūrėti priverstų žiūrovų, nenoriu jiems brukti bet ko“, – pasakoja ji.

Graži šeima

Po darbų Rūta skuba į Vilniaus pakraštyje, Zujūnuose, esančius namus. Čia laidos vedėja gyvena drauge su savo šeima ir tėvais. Prieš ketverius metus moteris ištekėjo už ilgamečio draugo Rolando Remeikio.

„Dešimt metų mane visi pažįstami kankino klausimu, kodėl aš ir Rolandas vis nesituokiame. Nutarėme susituokti, kad visiems būtų ramiau“, – linksmai nusiteikusi savo vestuvių dieną tikino ji. Pora augina dukrelę Dominyką.

Laisvą laiką, kuris lieka nuo bendravimo ir buvimo kartu su šeima, Rūta mėgsta leisti tikslingai: lankosi sporto klube, plaukioja, daug keliauja.