Nebejuokinga V. Katunskytei pasidarė tuomet, kai buvo atšaukti šeši šventiniai atlikėjos koncertai, kai kurių jau ir sutartys buvo pasirašytos, o ir koncertinė kelionė į Dubliną buvo atšaukta.

„Aš žmogus optimistas, viską su jumoru suprantu, bet jau nebejuokinga darosi, - nešventinėmis nuotaikomis dalinosi pašnekovė. - Aišku, dar nereikia eiti ranką ištiesus, bet toks nerimas yra“.

Dovanų už šimtus litų nebeperka

Atlikėja prisimena, kaip pernai nemažai uždirbo iš savo koncertų ir šventinėms dovanoms skyrė keletą šimtų litų. „Kokius 500-600 litukų jau galėjau sau leisti. Pernai dukra padovanojo tokį žvilgantį medį-lempą, gražią puošmeną namams, bet kai pagalvoji, pati už 500 litų nepirksiu, bet kai dukra padėjo, įgyvendinau savo svajonę“, - prisiminė ji.

Šiemet situacija visai kitokia. V. Katunskytė prisipažino, dabar dovanas perka po 50 litų žmogui.

„Bijau... Šiandien iš paskutiniųjų pasirodysiu, kad esu labai dėmesinga ir išsileisiu viską dovanoms, o sausio mėnesį eisiu pas kaimynką pasiskolinti pinigų mokesčiams“, - kalbėjo atlikėja.

O kadangi ji, pasak pačios, nėra labai talentinga rankdarbių kūrėja (na, iš bėdos, dar iškeptų šventinį tortą ar patiekalą, tačiau dovanos pati nesugebėtų numegzti ar padaryti), tad tenka ieškoti pigesnių dovanėlių.

Skauda širdį

Po atšauktų koncertų, V. Katunskytė prognozuoja sugrįžimą atgal: „Jeigu bus gimtadienis, žmonės užsidės Katunskytės kasetę ar kompaktinį diską ir kilnos kojas kaip senais gerais laikais. Sakys, už ką aš ją pasamdysiu?“.

Dainininkė nesupranta, kodėl Lietuvos atlikėjai taip skriaudžiami valdžios, o užsieniečiams negailima švaistyti milijonų: „Širdį skauda. Galvoju, Viešpatie mano, atvažiuoja kažkokia dainininkė Björk ir jai negaila trijų milijonų. Tai palaukit, kodėl mes blogesni, kodėl mūsų nefinansuoja valstybė?“.

„Ką susirenki iš koncertų, iš tų pinigėlių atskaito už salės nuomą, reklamą, mokesčius už autorines teises. Kur tie tūkstančiai, kur tie milijonai?“, - kalbėjo ji.

Pasak jos, kai groji ne stadionuose tūkstančiams žmonių, ir uždirbti sunku, o kaip tuomet suorganizuoti gerą koncertą?

„Palaukit, mielieji, lietuvaičiai taip pat gali padaryti. Duokit pinigų, ką mes negalime? Ką tie užsieniečiai? Paskui skaitai: prisigėrė, apsivėmė, viešbutyje „apsinarkašino“. Kodėl nes savo negalime turėti artistų? Kodėl? Ką, pas mus nėra gerai dainuojančių žmonių? Yra, mielieji, bet kažkodėl mūsų nereikia“, - piktinosi moteris.

„Skaudu, kad Lietuvos artistai visai nužeminami, visai neįvertinami. Labai skaudu..., - pridūrė ji. - Kas gi bus toliau? Nejaugi Lietuvai nereikia nei kultūros, nei atlikėjų, nei gerų artistų. Nejaugi mes tik galvosime, kaip mokesčius sumokėti. Toks įspūdis, kad valstybė taip padarys, jog mes dirbsime tik norėdami sumokėti mokesčius. Tik valstybei, o žmogui?“, - retoriniu klausimu pokalbį baigė ji.

Dėl ateities sunerimusi atlikėja DELFI skaitytojams, Seimo atstovams, visiems Lietuvos žmonėms siunčia riebų, šiltą, iškalbingą sveikinimą:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją